Edirne'de organ bağışı kampanyası

Güncelleme Tarihi:

Edirnede organ bağışı kampanyası
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2016 15:37

Edirne'de organ bağışı kampanyası

Haberin Devamı

 

EDİRNE,(DHA)- EDİRNE İl Sağlık Müdürlüğü, 3-9 Kasım tarihleri arasındaki Organ Bağışı Haftası etkinlikleri kapsamında, 'Bağışlanan her organ, filizlenen bir candır' adı altında organ bağışı kampanyası başlattı.

Edirne İl Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, ülkemizde her yıl organ bekleyen kişi sayısının arttığı ve bu kişilerin yaşama şanslarının her geçen gün azalmakta olduğu belirtildi. Açıklamada, "Ülke ekonomisi ve işgücünde ağır kayıplara yol açan söz konusu organ yetmezlikleri önemli bir sağlık sorunu olarak gündemdeki yerini korumakta olup, 2015 yılında ülkemizde sadece 472 kişi yakınlarının organlarını bağışlayarak başkalarına hayat vermiştir. Ülkemizde halen 30 bin kişi organ bağışı beklemektedir.



Her yıl 6 bin kişi organ bağışı beklerken hayatını kaybetmektedir. Organ yetmezliğinin en etkin tedavi şekli organ naklidir. Organ naklinde en önemli kaynaklardan birisi kadavradan organ bağışıdır. 18 yaş ve üzeri akli dengesi yerinde olan herkes organ bağışı yapabilir. Organ bağışı yapmak isteyen kişiler İl Sağlık Müdürlüğüne, hastanelere, organ nakli yapan merkezlere ve bakanlığımızca kurulan E-Nabız sistemine başvuru yaparak organlarını bağışlayabilirler. Organlarınızı bağışlamış olsanız dahi vefatınız halinde, ailenizin rıza ve onayı alınmadan, herhangi bir işlem yapılamaz" denildi.

Edirne'de Organ Bağış Haftası'nda eğitimler ve kurulan standlarla vatandaşlar organ bağışı hakkında bilgilendirileceği belirtilen açıklamada, "İlimizde bu güne kadar hayatlarını kaybeden, organlarını bağışlayan vatandaşları rahmetle anarken, ailelerine de yaptıkları bu ulvi görevden dolayı minnetlerimizi sunuyoruz. Başarılı bir nakilden sonra gerçekleşen organ bağışı hayattır, cana can katmaktır. Organ bağışı konusunda duyarsız kalmayalım. Sizde organlarınızı bağışlayın, hayata bir iz bırakın. Unutmayın ki, bağışlanan her organ, geleceğe bırakılmış bir mirastır" ifadeleri kullanıldı.

FOTOĞRAFLI

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!