Edirne Valiliği'nden 'ekmek fiyatı' açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Edirne Valiliğinden ekmek fiyatı açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2024 18:21

Edirne Valiliği'nden 'ekmek fiyatı' açıklaması

Haberin Devamı

EDİRNE Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ETSO) ekmek fiyatında artış yaptığı haberleri üzerine açıklama yayınlayan Edirne Valiliği, kendilerine ulaşan yeni bir tarife olmadığını, kentte 200 gram ekmeğin halen 7.50 lira olarak satışının yapıldığını duyurdu.

Edirne'de geçtiğimiz günlerde ETSO meclisi, 200 gramı 7.50 liraya satılan ekmeğin, 210 gramının 10 liraya satılmaya başlanması yönünde karar aldı. Kararın kentteki yerel gazetelerde yayınlanmasının ardından vatandaşlar Edirne Valiliği'ne başvuruda bulunarak açıklama yapılmasını talep etti. Talep üzerine açıklama yayınlayan Edirne Valiliği, ekmek fiyatlarının 'Meslek Odaları Tarafından Üretilen Mal ve Hizmetlerin Azami Fiyat Tarifelerinin Düzenlenmesi Hakkında Yönetmelikler' kapsamında belirlendiğine dikkat çekti.

Haberin Devamı

'VALİLİĞİMİZE ULAŞMIŞ YENİ BİR FİYAT TARİFESİ YOK'

Valilik açıklamasında, "Ekmek fiyat tarifeleri,'Meslek Odaları Tarafından Üretilen Mal ve Hizmetlerin Azami Fiyat Tarifelerinin Düzenlenmesi Hakkında Yönetmelikler' kapsamında belirlenmektedir. Buna göre,ilgili odaların aldığı kararların öncelikle Ticaret Bakanlığı'na gönderilmesi ve bu sürecin tamamlanmasının ardından mevzuatta belirtilen süreler içerisinde Valiliğimize bildirilmesi gerekmektedir. Bu noktada, ilgili odalar tarafından henüz Valiliğimize ulaşmış yeni bir fiyat tarifesi bulunmamaktadır. İlimizde halen geçerli olan halk tipi ekmek kilogram fiyatı 37,50 TL. olup,1 adet 200 gram ekmeğin 7,50 TL. olarak satışı yapılmaktadır. Valiliğimize mevcut fiyat tarifesinin dışında meslek odalarınca alınmış farklı bir fiyat tarifesi ulaştığında mevzuatın verdiği yetki ile hareket edilecektir. Kamuoyuna duyurulur" denildi.(DHA)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!