Edirne’de uluslararası yemek yarışması başladı

Güncelleme Tarihi:

Edirne’de uluslararası yemek yarışması başladı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2016 16:08

Edirne’de uluslararası yemek yarışması başladı

Haberin Devamı

Ali Can ZERAY/EDİRNE,(DHA)-TRAKYA Aşçılar Derneği 1’nci Uluslararası Lezzet Şöleni Yemek Festivali kapsamında 200 den fazla şef, öğrenci ve aşçı adayının katıldığı “Yemek Yarışması” düzenledi. Yarışmada aşçı adayları ustalığa yükselmek için mücadele ederken usta aşçılar altın madalya için yarıştı.
Türkiye Aşçılar Federasyonu’na bağlı Trakya Aşçılar Derneği Organizasyonunda Devecihan Kültür ve Kongre Merkezi Türkiye’nin 21 ilinin yanı sıra İtalya, Hırvatistan, Macaristan, Makedonya, Romanya ve Dubai’den 200 den fazla şef, öğrenci ve aşçı adayının katılımıyla 1’nci Uluslararası Lezzet Şöleni Yemek Festivali düzenledi.
Festival kapsamında et, tavuk, balık şeklinde 6 ayrı kategoride “Yemek Yarışması” düzenlendi. Edirne’de iki gün sürecek yarışmada bir birinden lezzetli yemekleri hazırlayıp dereceye giren aşçılar,  altın madalya ile ödünlendirilirken aşçı adayları isimlerini duyurup usta aşçılar arasına katılacaklar.
Yarışmanın Jüri başkanlığını yapan Türkiye Aşçılar Federasyonu Üyesi Ali Demir, “Türkiye’nin 20-25 ilinden 200’e yakın şef, öğrenci aşçı adayı bugün burada yarışıyor. Ayrıca Türkiye genelinden çok kıymetli Jüri üyelerimiz var. Ayrıca 3 ülkeden ünlü Jüri üyemiz var. Her yarışmada 6 kategori yarışıyor. Burada aşçı adayları yarışma sonucunda usta aşçı olma yolunda önemli adım atarak isimlerini duyurma imkânı sağlanacak” dedi.
Mengen Aşçılar  Federasyonu Başkanı Melih Altundağ, Türk Mutfağının Dünya lezzetleri arasında üst yerlerde olduğunu fakat  yeterli tanıtım ve reklam yapılmadığı için bunun tam karşılını alamadığını söyledi. Edirne’nin simgesi Tarihi Selimiye Camii önünde aile fotoğrafı çekilen aşçıların festivali yarın şeflerin yarışıyla son bulacak. 
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!