Edirne’de komiser ‘imamı’ ve 6 polis tutuklandı

Güncelleme Tarihi:

Edirne’de komiser ‘imamı’ ve 6 polis tutuklandı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2016 16:19

Edirne’de komiser ‘imamı’ ve 6 polis tutuklandı

Haberin Devamı

Engin ÖZMEN-Ali Can ZERAY/EDİRNE, (DHA)- EDİRNE’de askeri darbe girişimi ardından açığa alınan 32 komiserden 6’sı ve kedilerinden sorumlu ‘imam’ olduğu belirlenen Edirne Tapu Kadastro Şube Müdürü Ömer Aycan, 14 saat süren yargılama ardından tutuklandı. İkinci dalga operasyonda ise aralarında 2’nci ve 3’ncü sınıf emniyet müdürü ve emniyet amirlerinin de bulunduğu 29 polis gözaltına alındı.
Darbe girişimi ardından Edirne Emniyet Müdürlüğü’nde 120 polis açığa alındı. Geçen 29 Temmuz'da il genelinde görev yapan 32 komiser ve emniyetin ‘komiser imamı’ olduğu belirlenen Edirne Tapu Kadastro Şube Müdürü Ömer Aycan, Edirne Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ekiplerince gözaltına alındı. 3 gün süren ifade alma işlemleri ardından dün geniş güvenlik önlemleri altında elleri önden kelepçeli olarak adliyeye sevk edilen 33 şüphelinin sorgusu yaklaşık 14 saat sürdü. Savcılık sorgularının ardından 33 şüpheli nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Mahkemede komiserlere ‘sohbet hocalığı’ yaptığı öne sürülen ‘komiser imamı’ Ömer Aycan ile komiser yardımcısı Mustafa Osmanoğlu, Hüseyin Özdemir, Şaban Satır, Süleyman Demiraslan, Ömer Sarıkır ve Ertuğ Erkan FETÖ/PDY terör örgütüne üye olmak suçundan tutuklanarak cezaevine konuldu. Diğer şüpheliler ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
KOMİSERLERİN ‘TAPUSU’ ONDA
Edirne Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekiplerince yapılan incelemelerde tutuklanan komiser yardımcısı Hüseyin Özdemir’in sohbetlerde zekat olarak verilen paraları topladığı, Edirne Tapu Kadastro Bölge Müdürlüğü’nde Şube Müdürü olan Ömer Aycan’ın komiser polislere ‘sohbet hocalığı’ yaptığı tespit edildi. Ayrıca Aycan’ın evinde yapılan aramalarda ise yine ‘himmet’ adı altında toplanan paralar ve FETÖ/PDY terör örgütüne ait gazete ve dergilere verilecek abone ücretlerini gösteren listeler ele geçirildi. Bir polis memurunun evinde yapılan aramada ise ‘imam’ tarafından polislere verilen FETÖ/PDY terör örgütü ele başısı Fethullah Gülen’in yazdığı kitaplardan ‘okunacak kitaplar’ listesi yazılı bir belge bulundu. Ayrıca operasyon kapsamında 1 komiserinde arandığı bildirildi.
4’Ü KADIN 9 MEMUR ADLİYEYE SEVK EDİLDİ
Edirne Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri, askeri darbe girişiminin ardından başlatılan FETÖ/PDY terör örgütü soruşturması kapsamında görevlerinden açığa alınan aralarında kuran kursu hocası, imam ve müze görevlilerinde bulunduğu 4’ü kadın 9 memur gözaltına aldı. Terörle Mücadele Şubesi’nde ifadeleri alınan şüpheliler bu sabah adliyeye sevk edilerek savcılık sorgularına başlandı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!