Edirne’de Cumhuriyet Bayramı Coşkusu

Güncelleme Tarihi:

Edirne’de Cumhuriyet Bayramı Coşkusu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2015 13:15

TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN 92. KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ EDİRNE’DE COŞKUYLA KUTLANDI.

Türkiye Cumhuriyeti’nin 92. kuruluş yıl dönümü Edirne’de coşkuyla kutlandı. Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Edirnelilerin Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayarak, "Yaşasın, var olsun Cumhuriyet" dedi.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinlikleri kapsamında, Edirne Talatpaşa Asfaltı üzerinde geçit töreni yapıldı. Törene, Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arı, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, milletvekilleri, kamu kurum il müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütleri temsilcileri ve Edirneli vatandaşlar katıldı.
"YAŞASIN, VAR OLSUN CUMHURİYET"
Geçit töreni öncesi Vali Şahin, Garnizon Komutanı Arı ve Belediye Başkanı Gürkan, askeri araç üzerinde Edirneli vatandaşların bayramını kutladı. Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, bayram tebriklerinin ardından yaptığı konuşmada, "Hepinizin Cumhuriyet Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum. Dünya durdukça bu bayramların yepyeni meydanlarda, yepyeni ufuklarda ve umutlarda sürüp gitmesini diliyor bütün vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyor, hepinize sevgilerimi, saygılarımı ve en iyi dileklerimi sunuyorum. Yaşasın, var olsun Cumhuriyet" diye konuştu.
Vali Dursun Ali Şahin’in konuşmasının ardından kent genelinde faaliyet gösteren eğitim kurumları arasında düzenlenen ’Cumhuriyet Bayramı’ konulu şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilerin hediyeleri il protokolü tarafından takdim edildi.
Edirne Belediye Bandosu eşliğinde eğitim ve öğretim kurumlarının öğrenci ve öğretmenlerinin geçişlerinin ardından polis, jandarma ve askeri birliklerin personel ve zırhlı araçlarının geçit töreni ile Cumhuriyet Bayramı kutlamaları tamamlandı.
Öte yandan, kutlama programı kapsamında Edirne Valisi Dursun Ali Şahin tarafından 29 Ekim 2015 Perşembe günü saat 19:30’da Ekmekçizade Ahmet Paşa Kervansarayı’nda Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu verileceği bildirildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!