Edirne Belediye Başkanı Gürkan, eleştirilere cevap verdi

Güncelleme Tarihi:

Edirne Belediye Başkanı Gürkan, eleştirilere cevap verdi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2016 16:54

Edirne Belediye Başkanı Gürkan, eleştirilere cevap verdi

Haberin Devamı

Ali Can ZERAY/EDİRNE,(DHA)-EDİRNE Belediye Başkanı CHP’li Recep Gürkan, göreve gelmesinin ikinci yılında seçim döneminde verdiği sözleri içerin 43 maddelik bildirgesini gazetecileri dağıtalarak değerlendirip puan vermelerini istedi.



Edirne'de muhalefet partilerinin seçim vaatlerini yerine getirmemekle suçlanan Belediye Başkanı Recep Gürken basın toplantısı düzenleyerek yanıt verdi. Yerel seçim öncesi verdiği seçim vaatlerini 43 konu başlığı altında tek tek değerlendiren Gürkan gazetecilerden kendisine puan vermelerini istedi. İçme suyu ve kanalizasyon sorunlarına değinen CHP’li Başkan Recep Gürkan, 2 yıllık görev süresinde altyapı projelerinin hazırlandığını açıklayarak, "Edirne’de 467 kilometre uzunluğunda kanalizasyon ile 590 km içme suyu hattını yenileyecek. Bu konuda referanduma gittik. Çıkan sonuca göre altyapı şebekelerini yenileme çalışması için düğmeye bastık. Beni eleştiremlere buradan seslenmek istiyorum, bunları yapmak için önce proje gerekiyor. Proje sadece 18 ay sürdü. Proje tamamlandı önümüzdeki günlerde çalışma başlayacağız” dedi.



Edirne’de işsizliği bitireceği yönündeki seçim vaadini yerine getirmemesi konusundaki eleştiriye de cevap veren Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Edirne’de doğaya zarar vermeyen fabrikaların kurulması için TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ile görüştüm. Rıfat Hisarcıklıoğlu ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’da bu konuda yardımcı olma sözü verdi. Birkaç iş adamıyla doğaya zarar vermeyen fabrika kurma yönünde görüşmelerimiz devam ediyor”dedi.



Edirne Belediyesi'nin gelirlerini artırıp zarar eden bir durumdan kar eden bir belediye haline getirdiklerini anlatan Başkan Gürkan, şeffaf bir belediye olarak halkla bir araya gelerek hesap veren tek belediye olduklarının belirtti.



FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!