Edirne Bahçeşehir öğrencileri ABD'de büyük ödülü kazandı

Güncelleme Tarihi:

Edirne Bahçeşehir öğrencileri ABDde büyük ödülü kazandı
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2017 13:52

Edirne Bahçeşehir öğrencileri ABD'de büyük ödülü kazandı

Haberin Devamı

 

EDİRNE,(DHA)-EDİRNE Bahçeşehir Anadolu ve Fen Lisesi Robotik takımı Amerika'da düzenlenen First RoboticCompetition (FRC) yarışmasında birçok ülke takımını geride bırakıp en büyük ödül olan 'RookieAllstar'ı kazandı.

Edirne Bahçeşehir Anadolu ve Fen Lisesi FRC Takımı 9-10-11 Mart tarihleri arasında Amerika'nın Orlando şehrinde gerçekleştirilen ve birçok ülkenin yer aldığı FRC yarışmasında katıldıkları kategorinin en büyük ödülü 'RookieAllstar'ı yarışmaya katıldıkları ilk yıl kazanma başarısını göstererek İstiklal Marşı'mızı tüm dünyaya dinletti.

Dilan Sisu, Ecem Eren, Sude Yavuz, Irmak Yılmaz, Baturalp Akalın, Tayfun Cem Tavşanoğlu, Ediz Buğra Çalen, Eren Çolak, Onur Sökmen, MehmetcanAşar'dan oluşan Edirne Bahçeşehir FRC Takımı ORDINIAS, mentor öğretmenleri Işıl Bulungiray ve takım koçları İstanbul Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencisi Evrim Arda Işık'la beraber uzun ve yoğun çalışmalarının karşılığını alarak nisan ayında Houston'da yapılacak Dünya Şampiyonası'na katılmaya hak kazandılar.



Yarışmada sadece iki kişiye verilen Dean'sList Ödülünü ( yurtdışındaki üniversitelerde özel burs imkânı sağlayan ödül) ilk kez bir Türk'e, Edirne Bahçeşehir Fen Lisesi öğrencisi Dilan Sisu'ya verildi.

Edirne Bahçeşehir FRC Takımı ORDINIAS üyeleri yarışmaya katılmak için çok uzun ve zorlu bir yoldan geçtiklerini dile getirip, "Hem yarışmaya hazırlanma hem de Amerika'ya gitme sürecimizde çok yoğun çalıştık. İlk önce ailelerimizi ve okulumuzu bu yarışmaya katılabilmemiz için ikna etmek zorunda kaldık. Çünkü bizden önce Edirne'den hiç kimse bu yarışmaya katılmamıştı. Onları ikna ettikten sonra robotumuzu yapma, sponsor bulma çalışmalarına başladık. Bu süreç de gerçekten çok zor geçti. Gündüzleri sponsor bulmak için, geceleri de robotumuzu tasarlamak için mücadele ettik. Gerçek anlamda bu yarışma için gece gündüz çalıştık. Ama çalışmalarımızın karşılığını aldık. Yarıştığımız kategorinin en büyük ödülünü kazandık, Dilan arkadaşımız ilk defa bir Türk öğrenciye verilen ödülün sahibi oldu. Zorlukları aştık, takım olduk ve Amerika'da İstiklal Marşı'mızı söyledik, bayrağımızı dalgalandırdık. Okulumuzu, Edirne'yi, Türkiye'yi en iyi biçimde temsil ettik. Şimdi önümüzde bir Dünya Şampiyonası var. Orada da bir ilki başarmak istiyoruz" dedi.

Edirne Bahçeşehir Anadolu ve Fen Lisesi Müdürü Aysun Yİiğitsoy, "Edirne'ye böylesine büyük başarıyı ilk kez yaşatan, ülkemizi Amerika'da başarıyla temsil eden ve yarışmaya ilk kez katılmalarına rağmen dünya çapında bir ödül kazanan öğrencilerimizi, onları eğitimleri için Edirne Bahçeşehir Anadolu ve Fen Lisesine teslim eden velilerimizi ve onlara yol gösteren öğretmenlerimizi kutluyorum. Bizler, Edirne'de eğitim-öğretim hayatına başladığımızdan beri her yıl Robotik turnuvalarına katıldık ve bu turnuvalardan büyük başarılarla döndük. Bu turnuvalarda başarılı olmak kadar devamlılığı sağlamak ve çıtayı yükseltmek de çok önemliydi. Biz her iki hedefimize de bugüne kadar ulaştık. Hem bu turnuvalara her yıl katıldık hem de bu turnuvanın ikinci kademesi olan ve 70 binden fazla gencin yer aldığı dünyanın en prestijli 14-18 yaş arası robotik turnuvası olan FRC'den büyük başarılarla döndük. Şimdi bu başarımızı Amerika'da aldığımız en büyük ödülle de taçlandırdık. Başarılarımızın bir tesadüf olmadığını hatta başarının Edirne Bahçeşehir için bir gelenek olduğunu bir kez daha gösterdik" dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!