Dostluk Maratonu'nda Yunanistan'a pasaportsuz koşacaklar

Güncelleme Tarihi:

Dostluk Maratonunda Yunanistana pasaportsuz koşacaklar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2017 13:26

Dostluk Maratonu'nda Yunanistan'a pasaportsuz koşacaklar

Haberin Devamı

Jale AVYÜZEN/EDİRNE, (DHA) - EDİRNE ile Yunanistan'ı kapsayan ve çeşitli ülkelerden 1500 sporcunun katılımıyla yapılacak Sınırsız Dostluk Yarı Maratonu'nda atletler Yunanistan'a vizesiz, pasaportsuz olarak koşacak.
Gençlik ve Spor Bakanlığı, Edirne Valiliği, Edirne Belediyesi, Türkiye Atletizm Federasyonu ve çeşitli kurumların desteğiyle, Türk Yunan Bulgar Dostluk Grubu Derneği (TUYUB) tarafından Pazar günü Sınırsız Dostluk Yarı Maratonu düzenlenecek. Türkiye'nin yanı sıra ABD, Almanya, İngiltere, Yunanistan, Bulgaristan ve Afrika ülkelerinden yaklaşık 1500 atletin katılacağı maraton 21 kilometrelik parkurda koşulacak.
Bu yıl 3'üncüsü düzenlenecek olan ve UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan Selimiye Camii'nin önünden başlayacak maraton için Basın Yayın ve Enformasyon Edirne İl Müdürlüğü'nde bilgilendirme toplantısı yapıldı.
TUYUB Başkanı Haluk Kaya, maratonun vizesiz ve pasaportsuz bir şekilde yapılacağını belirterek, "Sporcularımız Karaağaç'tan Pazarkule Sınır Kapısı'na oradan da pasaportsuz ve vizesiz bir şekilde Yunanistan'daki Kastanies Sınır Kapısı'na geçerek kendilerine verilen güzergah doğrultusunda ilerleyeceklerdir. Daha sonra yeniden vizesiz ve pasaportsuz bir şekilde Türkiye'ye dönüş yapacaklardır. Tur, Selimiye Camii önünde son bulacaktır" dedi.
Edirne'nin Avrupa'ya açılan bir kapı olduğunu ve maraton sayesinde kentin tanınırlığının arttığını söyleyen Kaya, "İlki 2014 yılında icra edilen Sınırsız Dostluk Yarı Maratonumuz, UNESCO Dünya Kültür Mirası'nda yer alan Selimiye Camii başta olmak üzere Edirne Büyük Sinagogu, tarihi önemi olan Karaağaç Mahallesi gibi kentin çeşitli yerlerinin görünürlüğünün artmasına katkı sağlamıştır.
Türkiye Atletizm Federasyonu'nun 2017 yılı faaliyet programı içerisinde yer alan ve Avrupa Atletizm Birliği tarafından 3 yıldızlı sertifikayla akredite edilen Sınırsız Dostluk Yarı Maratonu'nun yapılacağı şehirlerin sultanı, sultanların şehri Edirne'miz, tarihi ve turistik eşsiz güzellikleriyle ülkemizin Avrupa'ya açılan kapısı konumundadır. Dünyada dostluğu pekiştirmek ve sınırları ortadan kaldırmak için gerçekleştirilen bu spor etkinliğiyle sporun bir araya getirme gücünü etkili bir şekilde kullanarak toplumları kaynaştırmak ve bu heyecana ortak etmek amaçlanmaktadır. Bu amaç doğrultusunda sporun gelişmesine ışık tutmak ve bu coğrafyada bir fairplay duygusu içerisinde uluslararası bir etkinlik yapmak, bu tür etkinlikleri arttırarak katılan sporcu sayılarını ve etkinliğin kalitesini belirlenen hedefin üzerine çıkarmak çok büyük öneme sahiptir" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!