Biçilemeyen mısıra fareler dadandı

Güncelleme Tarihi:

Biçilemeyen mısıra fareler dadandı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2014 11:24

- Edirne'de, yağış nedeniyle mısır hasadında geciken üreticiler şimdi de farelerle mücadele etmeye çalışıyor - Kırklareli Ziraat Odası Başkanı Şaylan: -"Fareler ve yağış, silaj ve tanelik mısır verimini olumsuz etkiledi"

Haberin Devamı

EDİRNE (AA) - GÖKHAN ZOBAR - Edirne'de üreticiler, olumsuz hava şartları nedeniyle tarlada kalan mısıra farelerin dadanmasından şikayetçi.

Mısır üreticisi Cesur Pakarda, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaz aylarının yağışlı ve rüzgarlı geçmesi nedeniyle birçok üreticinin mısırını hasat edemediğini söyledi.

Hasat edilemeyen ve tarlada kalan mısırları farelerin yediğini belirten Pakarda, şöyle konuştu:

"Mısır tamamen toprağa yatmış bir şekilde. 4 aydır böyle bekliyoruz. Havalar müsait gitse tekrar biçme gibi bir şansımız olacak. Yerin ıslak olması ve mısırın yatmasından dolayı şu an makineler de işe yaramıyor. Yan yatmış mısırları da çoğunlukla fareler ve kuşlar yiyor. En son çare mısırları elle kırıp hayvanlarımıza yem yapacağız."

Haberin Devamı

- "Yağış ve fareler çiftçileri olumsuz etkiledi"

Kırklareli Ziraat Odası Başkanı Ekrem Şaylan da bu yıl yağış ve farelerin üreticileri olumsuz etkilediğini vurguladı.

Son yıllarda fare popülasyonunda önemli artış olduğunu belirten Şaylan, şunları kaydetti:

"Fareler ve son yağışlar nedeniyle birçok çiftçi tarlalarındaki mahsulü biçemedi. Bazı üreticiler de ekim yapamadı. Çiftçimiz artık fare popülasyonunun azalmasını, toprağın da tava gelmesini bekliyor. Şu ana kadar 225 bin dekar alanın yaklaşık 150 bin dekarı ekildi. Fareler ve yağış, silaj ve tanelik mısır verimini olumsuz etkiledi. Tarlada kalan ürüne fareler dadandı. Çiftçilerimiz gerçekten zor durumda."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!