Balkan Üniversiteleri Edirne’de Buluştu

Güncelleme Tarihi:

Balkan Üniversiteleri Edirne’de Buluştu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2015 18:16

TÜ REKTÖRÜ YENER YÖRÜK

Balkan Üniversiteler Birliğinin 2’incisi 57 farklı Balkan Üniversitesindeydiniz katılımıyla Trakya Üniversitesi (TÜ) Balkan Araştırma Enstitüsü’nde gerçekleştirildi.
Balkan Üniversiteler Birliğinin 2’inci toplantısı TÜ Balkan Senfoni Orkestrası verdiği Balkan esintileri konseriyle başladı. Üniversiteler birliği toplantısına Balkan Üniversitelerinin rektörleri katıldı. Balkan Üniversiteler Birliği’nin Başkanı TÜ Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük açılış konuşmasında
Eylül 2014 yılında Balkan Üniversiteler birliğinin ilk toplantısını gerçekleştirdiklerini söyledi. TÜ Rektörü Yener Yörük, “ Toplantının ilkini TÜ’de gerçekleştirdiklerini ifade ederek, şöyle devam etti:
“11 Balkan ülkesinden 36 Üniversite katılımıyla bu organizasyonu yapmıştık. O günkü toplantıda kararlaştırdık Balkan Üniversiteler Birliği’ni, başkan olarak da ben seçildim ama kalıcı sekreterliği Edirne Trakya Üniversitesi olarak kurulmuştu. Kararımızda başkan her yıl değişecek, 2016 yılında bayrağı Sofya Rektörü İvan İçeve devredeceğim. Bugün ikincisini gerçekleştiriyoruz, Balkan Üniversiteler Birliği’nin, bugün itibari ile bize 21 üniversite daha katıldı. 13 Balkan ülkesinden toplamda 57 üniversiteye kavuştuk. Her yıl büyüyoruz. Balkanlarla ortak çok noktalarımız var. Balkan Üniversiteler Birliği’nin de hedefi üniversiteler arası işbirliğini artırmak, öğrenci ve öğretim üyesi değişimini sağlamak, aralarında kurdukları bağları güçlendirmek, kütüphaneciler birliği ile bilgi alışverişini artırmaktır.”
“BALKAN SPOR OYUNLARI GERÇEKLEŞTİRMEK İSTİYORUZ”
TÜ Rektörü Prof Dr. Yörük, “Bugün Balkan Spor Oyunlarını teklif edeceğiz, eğer kabul edilirse ilkini biz Edirne’de gerçekleştirmek istiyoruz. Bu büyük organizasyonu yapmak Trakya Üniversitesi’nin gücünü gösteriyor. TÜ bunun altından çok kolaylıkla üstesinden gelebiliyor. Misafir rektörlerin izlenimleri ve görüşleri olumludur” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!