Atama kararı darbe girişiminden önce hazırlanmış

Güncelleme Tarihi:

Atama kararı darbe girişiminden önce hazırlanmış
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2016 11:17

Atama kararı darbe girişiminden önce hazırlanmış

Haberin Devamı

EDİRNE, (DHA)- DARBE girişimi ardından Edirne'de görevinden açığa alınarak hakkında çıkarılan gözaltı kararı nedeniyle teslim olan eski Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Yalçın, savcılık sorgusunun ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı da gözaltı kararı bulunurken Müslüm Yalçın’ın gümrük başmüfettişliğe atanmasını ‘atamalar darbe girişiminden önce hazırlanmıştır’ sözleriyle savundu.
15 Temmuz darbe girişiminden 5 gün sonra Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Yalçın’ı açığa aldı. Bu süre içerisinde demokrasi nöbetlerine katılarak elinde Türk bayrağı ile darbe girişimine tepki gösteren Müslüm Yalçın hakkında önceki gün Edirne Cumhuriyet Savcılığı tarafından ‘Gözaltı’ kararı çıkarıldı. Yalçın'ın ‘Gümrük ve ticaret başmüfettişliği’ne atadığına dair kanun hükmünde kararname Resmi Gazete'nin dünkü 2016/405 karar sayısıyla yayımlandı.
TESLİM OLDU
Hakkındaki gözaltı kararı nedeniyle İstanbul’dan Edirne Emniyet Müdürlüğü’ne gelerek teslim olan Müslüm Yalçın, Terörle Mücadele Şubesi’ndeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmakla suçlanan Yalçın, savcılık sorgusunun ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Öte yandan Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, dün basında yer alan üzerine yazılı açıklamasnda atama kararının 15 Temmuz askeri darbe girişiminden önce hazırlandığını ancak dün yayımlandığını duyurdu. Bakanlık ayrıca, Yalçın'ın 19 Temmuz 2016 tarihli onay ile görevlerinden uzaklaştırıldığı ve hakkında yürütülmekte olan inceleme ve soruşturmanın devam ettiği, sonuçlanmadan da yeni görevine başlatılması söz konusu olmadığı kaydedildi. 

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!