14 Mart Tıp Bayramı

Güncelleme Tarihi:

14 Mart Tıp Bayramı
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2016 16:26

EDİRNE (AA) – Edirne’de, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla düzenlenen etkinlikte, meslekte kıdemli sağlık çalışanlarına teşekkür plaketi verildi.
Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezinde gerçekleşen etkinlikte konuşan Rektör Prof. Dr. Yener Yörük, Ankara’da meydana gelen saldırıyı kınayarak, “Bizim bütün gayretimiz ve çabamız, gece gündüz yemeden içmeden bir hastayı kurtarmak için çalışırken, insanlığa kasteden bu saldırı karşısında hakikaten insanlığın bittiği noktada bu menfur saldırıyı lanetliyoruz” ifadelerini kullandı.
14 Mart Tıp Bayramı'nın Türkiye için önemine vurgu yapan Yörük "14 Mart'ın en önemli noktalarından birisi de, 1919'de o işgal dönemindeki kayıplarımız. O dönemde bir yandan işgale olan protestomuzu yaparken bir yandan da 14 Mart'ı kutlamışız. Bu anlamda tıbbiyelilerin de sağlıktaki çabalarının yanı sıra vatan açısından yaptıkları bu vurgu tarihimizde çok önemli" şeklinde konuştu.
Edirne Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Alper Eker de, Ankara'daki saldırının herkesi derinden yaraladığını söyledi.
Yapılan konuşmaların ardından Edirne’de meslekte 30,40 ve 50'inci yıllarını dolduranlarla ve emekli olan sağlık çalışanlarına teşekkür plaketleri takdim edildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!