Yönetici Formasyon Kazandırma Kursu Sona Erdi

Güncelleme Tarihi:

Yönetici Formasyon Kazandırma Kursu Sona Erdi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2015 15:24

FOTO: YÖNETİCİ FORMASYON KAZANDIRMA KURSU SONA ERDİ

Düzce’de Yönetici Formasyon Kazandırma Kursları kapanış programına katılan Vali Ali Fidan bir ülkenin gelişmesi ve kalkınmasının eğitim ile doğru orantılı olduğunu söyledi.
Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Düzce Üniversitesi Eğitim Fakültesi işbirliği ile düzenlenen Yönetici Formasyon Kazandırma Kursları kapanış programı gerçekleştirildi.
VALİ FİDAN FEDAKARLIK İSTEDİ
Programa katılan Vali Ali Fidan, toplumların gelişmişlik seviyesinin günümüzde ekonomik verilerle birlikte o toplumu oluşturan bireylerin eğitim seviyesi ile tanımlandığını belirterek “Şehrimizin yöneticileri olarak bizlerin, okulların idarecileri olarak sizlerin, geleceğimizin Düzce’sini inşa edecek çocuklarımızın, gençlerimizin yetiştirilmesinde çok önemli sorumlulukları var. Bu sorumluluğun bilincinde olmamız lazım. Bir ilde eğitimde başarı, okul idarecisinin donanımlı, fedakarca görevine sahip çıkarak çalışması çok büyük önem arz ediyor” dedi.
Günümüzde iki tip yönetici olduğunu işaret eden Vali Ali Fidan, “Bunlardan biri çevresinden kopuk, sorunları hep hasır altı eden, çalışanların başarısından pay çıkaran bir yönetici tarzı. İkinci yönetici tarzı ise daha sorun başlamadan çözen, başlamış ise de hemen müdahale eden, sorun çıkmasına ve başarısızlığa tahammül edemeyen yöneticilerdir. İşte toplumumuzun bu yöneticilere ihtiyacı var” dediği sırada arka sıralarda bazı kişilerin gülüşmesi gözünden kaçmadı ve “Söylediklerimde bir şey mi var, arka sıralarda bazı arkadaşları görüyorum” diyerek uyardı.
BÜTÜN YÖNETİCİLERE BU TARZ EĞİTİMLER VERİLMELİ
Vali Ali Fidan konuşmasına şöyle devam etti; “Okullarda bazen görüyoruz. Okuldaki idareci sorunu çözmek yerine, kendisi sorunun bir parçası haline gelmişse zaten burada onun yapacağı bir şey yok. Orada başka faktörlerin devreye girip bu sorunları çözmesi lazım. Bu anlamda ben bu eğitim çalışmasını önemsiyorum. Sadece okul yöneticilerine değil bütün yöneticilerimize bu tarz eğitimleri vermemiz lazım. Bunun ilimizdeki eğitim seviyesinin yükselmesine ciddi katkısı olacağına inanıyorum.”
214 MÜDÜR EĞİTİME KATILDI
Programda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman ilçeler dahil tüm okul müdürlerine yönelik, performans, kişilik ve becerilerini artırma eğitiminin eğitim seviyesini artırmak adına milat olacağını düşündüğünü belirterek “214 müdürümüz eğitime katıldı. Bu kursların son derece yararlı olduğunu gördüm. Düzce’de eğitimin kalitesinin artması için bu programın bir milat olacağını düşünüyorum. Kuşkusuz bu bilgileri almak önemlidir asıl olan bu bilgilerin uygulanmasıdır” dedi.
Yurtman’ın konuşmasının ardından kurslarla ilgili slayt gösterisi izlendi ve kurslar hakkında genel bilgiler verildi.
Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar da okul idarecilerinin aldığı bu kursun lider yöneticilik konusunda da yararlı olacağına inandığını belirtti.
Düzce Üniversitesi’nden düzenlenen programa, Vali Ali Fidan, Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman, akademisyenler ve okul idarecileri katıldı. Kapanış programının sonunda tüm katılımcılar Vali Ali Fidan ile birlikte toplu fotoğraf çektirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!