Şehit Cihan’ın İsmi Okula Verildi

Güncelleme Tarihi:

Şehit Cihan’ın İsmi Okula Verildi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2015 16:36

DÜZCELİ ŞEHİT CİHAN AKSARI'NIN İSMİ OKULA VERİLDİ.

Hakkari’nin Dağlıca kırsalında hain pusuda şehit olan Düzceli Cihan Aksarı’nın ismi Düzce’de bir okula verildi. Düzenlenen törende konuşan Şehit Babası Cemal Aksarı “Bugün benim en mutlu günüm” dedi.
Hakkari’nin Dağlıca kırsalında teröristlerce kurulan hain pusu sonucu şehit olan 16 askerden birisi olan Düzceli Cihan Aksarı’nın ismi Yeni Mahalle Orta Okuluna verildi. Okulda düzenlenen törende konuşan Vali Ali Fidan, “Dağlıca’da 16 kardeşimiz ile birlikte Cihan kardeşimizde şahadete ulaştı. Tabi ki yüreğimiz dağlandı. Ogün şehit haberini ilk ben aldım. Ama şahadet makamı en yüce makamlardan birisi şahadet mertebesine eriştiler. Bu okula şehidimizin adını verdik. İnşallah bu okulda ismi yaşayacak. Buradan bir sürü vatanperver evladımız mezun olacak. Bu çocuklarımız büyüdükçe yetiştikçe inşallah şehidimizin ruhu şad olacak. Şehidimizin kederli ailesine sabır diliyorum. Ancak kendileri ile gurur duyuyorum. Çünkü vakur bir duruş sergileyerek Anadolu insanın vakur duruşunu gösterdiler. ‘Bir evladım daha var onu da gerekirse gönderirim. Ben lazım olursa bende giderim vatan sağ olsun, millet sağ olsun diyerek gururlu duruşlarını gösterdiler. Düzce 7’den 70’e herkes şehidine sahip çıktı. Tüm şehitlerimize Allahtan rahmet Şehit ailelerine de sabır diliyorum” dedi.
Şehit babası Cemal Aksarı da “Bugün ağlamayacağım. Vatan, millet sağ olsun. Bugün benim en mutlu günüm. Böyle bir okula oğlumun ismini verdiği için devlet büyüklerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Konuşmaların ardından okulda Şehit Cihan Aksarı’nın fotoğrafının yer aldığı köşe açıldı.
Düzenlenen törene Vali Ali Fidan, Şehit Babası Cemal Aksarı, Başsavcı Kamil Erkut Güre, Albay Bilal Güvenir, Emniyet Müdürü İsmail Hakkı Akyüz, Rektör Nigar Demircan Çakar, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman, öğretmen ve öğrenciler katıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!