Minik Vali Öyle Şeyler İstedi Ki

Güncelleme Tarihi:

Minik Vali Öyle Şeyler İstedi Ki
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2015 12:40

FOTO: 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI NEDENİYLE DÜZCE VALİSİ ALİ FİDAN’IN KOLTUĞUNA OTURAN 5. SINIF ÖĞRENCİSİ EYLÜL TOPÇU, YEŞİL ALANLAR İLE SPORTİF ALANLARIN ARTTIRILMASINI, ÇOK KATLI BİNA YAPILMAMASINI VE OKULLARDA DERS ARAÇ VE GEREÇLERİNİN OLMASINI İSTEDİ.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Nedeniyle Düzce Valisi Ali Fidan’ın koltuğuna oturan 5. Sınıf öğrencisi Eylül Topçu, yeşil alanlar ile sportif alanların arttırılmasını, çok katlı bina yapılmamasını ve okullarda ders araç ve gereçlerinin olmasını istedi.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Düzce’de çeşitli etkinlikle kutlanıyor. Bu kapsamda Düzce Valisi Ali Fidan, koltuğunu Mustafa Kemal Atatürk Ortaokulu 5. Sınıf öğrencisi Eylül Topçu’ya bıraktı.
Vali Ali Fidan öğrencileri ağırlarken yaptığı konuşmada “Çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramlarını şimdiden kutluyorum. Elbette bugünün gençleri çocukları yarın inşallah bu görevleri devir alacaklar. Bizim yaptığımız hizmetleri onlar yapacak. Hepimizin bizlerin geleceği onlar. Bugün temsilci olarak valilik makamının da Eylül’e devir ettik. Zaten bizim iki tane bayan valimiz var. Kırklareli ve Sinop ilimizde. Bizde bugün Düzce’yi bir kızımıza Eylül’e devir etmiş olduk. Şimdi söz Eylül’de” dedi.
Koltuğa oturan Eylül Topçu, “Ben Vali olsam” diyerek başladığı konuşmasına söyle devam etti; “Yeşil alanların daha çok arttırılmasını isterdim. Ailemizle gidebileceğimiz açık alanların arttırılmasını isterdim. Düzce Karadeniz bölgesinde yeşil alanlar çok. Ama Düzce merkezde pek fazla yeşil alan yok. Düzce deprem bölgesi olduğu için çok katlı binaların yapılmasına izin vermezdim zaten verilmiyor. Fay hatlarının üzerine bina yaptırmazdım. Düzce de sportif faaliyetlerin yapılacağı yerler çok fazla değil bu alanları arttırırdım. Kurslar gibi çeşitli etkinlikler düzenleyerek gençlerin yani bizim kötü alışkanlıklar kazanmamasını sağlardım. Okullarda daha fazla ders araç gereci projeksiyon gibi akıllı tahta gibi her okulda olmasını sağlardım.”
Konuşmasının ardından Eylül Topçu Düzce Belediyesini arayarak yeşil alanların arttırılması yönünde talimat verdi. Belediye Başkan yardımcısı da kent merkezinde 3 alanın daha yeşil alana dönüştürüleceği sözünü verdi.
Vali Ali Fidan, Eylül Topçu’nun söylediklerine katıldığını belirterek “Yeşil alanlar hem Düzce’de hem de her yerde yeşil alanların arttırılması daha kullanışlı yeşil alanların üretilmesi önemli. Düzce biliyorsunuz bu anlamda biraz daha geliştirilebilir. Elbette Düzce’miz doğal güzellikleriyle meşhur bir ilimiz ama merkez de biraz daha yeşil alanların arttırılması o açıdan önemli bende katılıyorum Sayın Valimiz (Eylül Topçu) o mesajı aslında bize de vermiş oldu. Belediyeye de vermiş oldu. Teşekkür ediyorum. Düzce’miz de Düzce sporunda şampiyonluğuyla gelen olumlu bir ivme şehirde spora yönelik canlı ilgi görüyorum. Gençlerimizde arkadaşlarda bu alanda tabi ki yapacaklarımız var planladıklarımız var yapılması gerekenler var inşallah hem Düzcespor hem de Düzce sporu daha iyi yerde olacaktır, olmalıdır. Ona yönelik bizimde çalışmalarımız var. Hatta bugünde arkadaşlarımızı Ankara’ya gönderdik bir takım çalışmalar için Gençlik Spor İl Müdürümüzü şimdilik bu kadar söyleyelim” diye konuştu.
Ziyarette Mustafa Kemal Atatürk okulu yöneticileri ve 6. sınıf öğrencisi Utku Güneşeker’de katıldı. Vali Program sonunda öğrenci ve eğitimcilere hediye verdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!