Madde Bağımlılığı İle Mücadele Sürüyor

Güncelleme Tarihi:

Madde Bağımlılığı İle Mücadele Sürüyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2015 11:04

MADDE BAĞIMLILIĞI İLE MÜCADELE SÜRÜYOR

Akçakoca Kaymakamlığınca uygulamaya konulan Madde Bağımlılığı ile Mücadele Eylem Planı çerçevesinde Kaymakam Aykut Pekmez’in başkanlığında kurulan komisyon tarafından alınan kararlar gereği ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde okullarda öğrenci, veli ve öğretmenlere seminer ve bilgilendirme toplantıları yapmak üzere bir heyet oluşturuldu.
Söz konusu heyet hazırlanan program içerisinde okullarda bilgilendirme toplantıları yapmakta. Ayrıca madde bağımlılığı, ergenlik dönemi ve İnternet’te kişisel güvenlik ve cinsel istismar konularında hazırlanan 3 adet broşür ve bağımlılıkla mücadele kapsamında uyarıcı ve farkındalık oluşturmak dikkat çekmek amaçlı hazırlanan 7 adet afişin basımı kaymakamlığımızca gerçekleştirilmiştir.Söz konusu broşürlerin dağıtımı yapılmış afişler ise okullar ve kamu kurumlarına asıldı.
Bu konuda açıklama yapan Kaymakam Aykut Pekmez "Madde kullanımı, bağımlılık düzeyinde önemli bir sorun haline dönüşmeden, maddeye olan talebin azaltılmasına, etkin bir mücadele, amacına uygun olarak kamuoyu ve bağımlı birey çevresinin eğitimine ve bilinçlendirilmesine yönelik çalışmaların yapılması gerekmektedir.Bu nedenle bağımlılık yapıcı maddeler ve bağımlılıkla mücadelede yerel eylem planı geliştirilmesi, güçlendirilmesi ve geleceğe yönelik planlamaların yapılması amaçlanmaktadır. Bu eylem planı ile hedefimiz Akçakoca ilçesinde madde bağımlılığı konusunda gençler ve ailelerini, sağlığı olumsuz yönden etkileyen bağımlılık yapan zararlı maddeler hakkında bilinçlendirerek, madde kullanımının kendilerine getireceği zararların farkına varmalarını sağlamaktır" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!