Görme Tarama Eğitimi Verildi

Güncelleme Tarihi:

Görme Tarama Eğitimi Verildi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2015 13:17

FOTO: GÖZ TARAMA EĞİTİMİ VERİLDİ

Düzce’de Aile hekimleri, aile sağlığı elemanları ve çocuk hastalıkları uzmanlarına göz taraması ile ilgili yapılması gerekenler anlatıldı.
Düzce Valiliği Toplantı salonunda Aile hekimleri, aile sağlığı elemanları ve çocuk hastalıkları uzmanlarına göz taraması ile ilgili bilgilendirme yapıldı.
Aile hekimleri ve aile sağlığı elemanlarına Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Programlar ve Kanser Şube Müdürü Dr. Semra Metin ve Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Arda Karagöz tarafından verilen eğitimlerin ardından aile hekimlerine göz muayenesi ve taramasında kullanacakları materyaller dağıtıldı.
Ülkemizde çocukluk çağında sık görülen sağlık sorunlarının erken tanınması ve gerekli tedavilerinin sağlanabilmesi amacıyla yapılan tarama programlarına Görme Taraması da eklendi. Görme tarama testleri, birinci basamakta sunulan diğer sağlık hizmetleri gibi ücretsiz yapılacak. Görmenin normal gelişimini engelleyecek risk etmenlerini saptamak ve yetersiz görmesi olan olguları erken dönemde tanıyarak tedavi edilebilecek göz hastalıklarını erken tedavi etmek amacıyla, Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı tarafından bebek ve çocuklarda başlatılan görme taraması programı kapsamında aile hekimleri tarafından 0-3 aylık bebeklerde muayene ve 36-42 aylık çocuklarda çeşitli testlerle yapılacak tarama ile gerekli görülenler hemen göz hastalıkları uzmanına sevk edilecektir. Bu kapsamda her bebeğin/çocuğun taranması, tarama sonuçlarına göre bebeklerin/çocukların göz hastalıkları uzmanlarına yönlendirilmelerinin takibi ve programın izleme ve değerlendirilmesi ile sürdürebilirliğinin sağlanması için 15 gün süren eğitimlerle programın uygulayıcıları olan 103 Aile Hekimliği Birimimizde görev yapan aile hekimleri ve aile sağlığı elemanlarına 10 grup, Düzce’deki 7 çocuk hastalıkları uzmanlarına da ayrı bir grup olarak bilgilendirilip tarama kapsamında neler yapmaları gerektiği anlatıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!