Düzce'de fatura dolandırıcılığına tutuklama

Güncelleme Tarihi:

Düzcede fatura dolandırıcılığına tutuklama
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2016 18:32

Düzce'de fatura dolandırıcılığına tutuklama

Haberin Devamı

Tezcan SOLMAZ/ DÜZCE, (DHA)- DÜZCE'de, yetki belgesi olmadan açtığı fatura tahsilat merkezinde 421 tüketicinin elektrik faturasını tahsil edip bu kişileri dolandırdığı iddiasıyla gözaltına alınan K.A., çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı.
Gaziantep Caddesi'ndeki fatura tahsilat merkezi sahibi K.A., geçen Şubat ayında 421 kişinin elektrik faturalarını tahsil edip, karşılığında sahte makbuz verdi. K.A., daha sonra ilgili kuruma aktarması gereken tahsil ettiği parayla birlikte kayıplara karıştı. Bir süre sonra faturaları ödenmediği için elektrikleri kesilen tüketicilerin yaptığı başvurular sonunda dolandırıcılık olayı ortaya çıktı.
Vatandaşların şikayeti üzerine Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturma başlattı.  Hakkında yakalama kararı çıkarılan K.A., dün savcılığa başvurarak teslim oldu. K.A., ifadesinin ardından Düzce Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandı. Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, şüphelinin ilgili şirketler adına yaptığı tahsilatları bu kurumlara aktarmayarak dolandırıcılık suçunu işlediği belirtildi. Açıklamada, S.O.A. ve M.C.A’nın şüpheli sıfatıyla ifadelerine başvurulduğu, daha sonra serbest bırakıldıkları belirtildi.

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!