Düzce'de çiftçilere eğitim

Güncelleme Tarihi:

Düzcede çiftçilere eğitim
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2016 16:24

Haberin Devamı

DÜZCE (AA) - Düzce Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından çiftçilere yönelik eğitim toplantıları yapıldığı bildirildi.

Eğitimler hakkında bilgi veren İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Harun Kabaoğlu, çiftçilere başta fındık olmak üzere yetiştirdikleri ürünlere zarar verebilecek zararlı hastalıklarla mücadele eğitimi kapsamında 10 köyde bilgilendirme toplantıları yapıldığını söyledi.

Çiftçilere iyi ve organik tarım hakkında da bilgilendirme yaptıklarını vurgulayan Kabaoğlu, "Gece eğitim toplantılarında, bölgemizin temel ürünü fındık başta olmak üzere diğer ürünlerle ilgili de yetiştiricilik ve zararlı haşerelere karşı bilgilendirme yapıyoruz. Zararlı ve hastalıklarla mücadele konularında bilgiler veriliyor. Ayrıca mera çalışmaları, bitkisel üretim desteklemeleri, iyi tarım ve organik tarım başta olmak üzere tarımsal üretim teknikleri hakkında çiftçilere teknik personel tarafından bilgiler verilmektedir" diye konuştu.

Haberin Devamı

Bilgilendirme toplantılarının devam edeceğini kaydeden Kabaoğlu, 250 çiftçiye ulaştıklarını ve eğitimlerin devam edeceğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!