Düzce Polisi Bu Defa Topluma Kazandırıyor

Güncelleme Tarihi:

Düzce Polisi Bu Defa Topluma Kazandırıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2015 10:07

DÜZCE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ TOPLUM DESTEKLİ POLİS ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ EKİPLERİ HAZIRLANAN PROJE İLE GEÇMİŞTE ÇEŞİTLİ NEDENLERLE DÜZCE'YE GÖÇ ETMİŞ GENÇLERE MESLEK EDİNDİRME KURSLARI VASITASIYLA MESLEK SAHİBİ YAPIYOR

Çocuk Ve Gençler Sosyal Koruma Ve Destek Programı (ÇOGEP), İşkur, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Düzce Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünce hazırlanan “Benimde Bir Mesleğim Var” isimli proje kapsamında kursiyerler inşaat boyamacılığını öğreniyorlar.
Geçmişte çeşitli suçlardan hüküm giyen ve suç işlemeye meyilli olan gençler için topluma kazandırma projesi hayata geçirildi. Bu kapsamda Çocuk Ve Gençler Sosyal Koruma Ve Destek Programı (ÇOGEP) için Düzce Emniyet Müdürlüğü ile birlikte Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İŞKUR harekete geçti. Hazırlanan “ Benimde Bir Mesleğim Var” isimli proje kapsamında İnşaat boyacılığı kursu düzenleniyor. 20 Kursiyerin katıldığı proje kapsamında bugün kursiyerler tarafından Düzce Endüstri Meslek Lisesi boyandı.
Atölye imkânları kullanılarak yapılan eğitimlerde inşaat boyamacılığı öğrenen gençler, bu kurs sayesinde hem gelecekte ki iş hayatlarında kolaylık sağlanacak hem de kurs sonun da sertifika alarak İŞKUR’un aracılığıyla aldıkları kurslara göre işbaşı yapacaklar. Bu projeye katılan Kursiyerler bu kursların iş hayatlarında kolaylık sağlayacağını ve belgelerini aldıktan sonra daha kolay iş yapacaklarını belirttiler.
İsmi açıklanmayan bir kursiyer, “Dışarıda iş hayatımı geliştirmek için ekmek paramı kazanmak için bu işi yapacağım. O yüzden buraya geldik. Belgemizi aldık. İleriye dönük düşünüyoruz. Belge olduktan sonra bu iş benim için daha kolay olacak. Çünkü Avrupa yasasına göre şuanda belgesiz kimseyi çalıştırmıyorlar. Bizde bu belge için başvurduk” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!