Çin’de Eserleri En Çok Sergilenen Türk Heykeltıraş

Güncelleme Tarihi:

Çin’de Eserleri En Çok Sergilenen Türk Heykeltıraş
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2015 10:51

YRD. DOÇ. DR. İLKER YARDIMCININ ESERLERİ ÇİN'DE SERGİLENİYOR.

Çin’de eserleri en çok sergilenen Türk heykeltıraşlardan olan ve Düzce Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Heykel Bölüm Başkanlığı görevini yürüten Yrd. Doç. Dr. İlker Yardımcı, China Today Türkiye dergisine Çin’de gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında röportaj verdi.
Röportajda, Çin ile ilk tanışması ve sonraki serüveninin ayrıntılarını paylaşan Yrd. Doç. Dr. İlker Yardımcı, Çin’le tanışmasının 2008 Pekin Olimpiyat Oyunları kapsamında gerçekleştirilen uluslararası heykel yarışmasında, “Prizmanın Telaşı” adlı heykelinin, olimpik parka kalıcı olarak yerleştirilmek üzere uluslararası alanda seçilen 26 projeden biri olmasıyla başladığını belirtti.
Çin’de eserleri en çok sergilenen Türk heykeltıraş olan Yrd. Doç. Dr. Yardımcı 2008 Pekin, 2009 Ordos, 2010 Tangshan, 2011 Shijiazhuang, 2012 Foshan Kent Heykelleri Sergisi ve Pekin Sanat Bineali, 2013 Nanjing (iki heykel projesi) ve Henan Heykel Bineali, 2014 Pingtan ve Qingdao kentlerindeki sergilere, sempozyumlara ve açık alan heykel etkinlikleri gibi birçok sanatsal etkinliğe katıldığını sözlerine ekledi.
Yrd. Doç. Dr. İlker Yardımcı, Türkiye ve Çin’i heykel sanatı açısından kıyaslayarak, “Kültür Devrimi sonrası Çin ile Cumhuriyet sonrası Türkiye’sinde kamusal alan heykellerinde önemli paralellikler izlenebiliyor” dedi.
Son olarak yakın zamanda Çin’de sergilenecek projelerinden bahseden Yrd. Doç. Dr. Yardımcı, “Temmuz ayında Xining kentinde bir sergiye katıldım. Ayrıca 2016’da Shenzhen kentinde uygulanacak uluslararası açık alan heykelleri üzerine bir proje daveti için çalışmalar da yapıyorum” sözleriyle China Today Türkiye dergisi röportajını sonlandırdı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!