Yeni torba yasa tasarısına eleştiri

Güncelleme Tarihi:

Yeni torba yasa tasarısına eleştiri
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2014 18:20

- İMO Şube Başkanı Kapan: "Torba yasa içerisinde gündeme getirilen düzenleme, ülkemizin mühendis ve mimarlarının toplumdan yana gür sesini kesmek istemektedir"

Haberin Devamı

DİYARBAKIR (AA) - Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Diyarbakır İl Koordinasyon Kurulu, torba yasa tasarısını eleştirdi.

Bağlar ilçesindeki Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü önünde basın açıklaması yapan TMMOB Diyarbakır İl Koordinasyon Kurulu adına hazırlanan basın açıklamasını okuyan İnşaat Mühendisleri Odası Diyarbakır Şube Başkanı Turan Kapan, TMMOB'un, ülkenin kentsel ve doğal değerlerinin talanına ve meslek örgütlerinin etkisizleştirilmesine karşı mücadele ettiğini söyledi.

Doğal alanlardaki tahribatlara karşı mücadele ederek, kamusal yarar ve değerleri korumak amacıyla yürütülen dava süreçlerinde öncü rol üstlendiklerini ifade eden Kapan, hükumetin yeni bir torba yasa tasarısı ile kamusal alanlara el koyma ve rant süreçlerinin önündeki son engelleri kaldırma hazırlığında olduğunu savundu.

Haberin Devamı

Kapan, 3194 Sayılı İmar Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına İlişkin kanun tasarısıyla, mühendislik, mimarlık ve şehir planlama hizmetleri ile ilgili meslek örgütlerinin etkisizleştirileceğini öne sürerek, şöyle konuştu:

"TMMOB ve bağlı odalar iktidar tarafından yok edilmek istenmektedir. Önce mali denetim tehdidiyle sonra miting meydanlarında hedef gösterilen ve ardından yetkilerini kısıtlayıp bu özerk ve demokratik işleyişe sahip kurumlar üzerinde vesayet oluşturmaya çalışan iktidar hala istediğine ulaşamamıştır. Torba yasa içerisinde gündeme getirilen düzenleme, ülkemizin mühendis ve mimarlarının toplumdan yana gür sesini kesmek istemektedir."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!