Vakıflar Bölge Müdürü Evsen: Vakıf mallarına sahip çıkacağız

Güncelleme Tarihi:

Vakıflar Bölge Müdürü Evsen: Vakıf mallarına sahip çıkacağız
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2018 13:27

Vakıflar Bölge Müdürü Evsen: Vakıf mallarına sahip çıkacağız

Haberin Devamı

 

Levent BOZTEPE/ÇERMİK (Diyarbakır), (DHA)-

DİYARBAKIR Vakıflar Bölge Müdürü Metin Evsen, Çermik ilçesini ziyaret ederek, tarihi Hanbaşı, Ulu Cami ve Medrese camilerinde incelemelerde bulundu. Çermik'in, Vakıf Birliği kimlikli bir ilçe olduğunu belirten Evsen, "Hanbaşı Cami'inde tadilat ve onarım yapacağız. Camideki halı ve kilimleri de değiştireceğiz. Tüm vakıf mallarına da sahip çıkacağız" dedi. 

Çermik ilçesini ziyareti sırasında vatandaşların taleplerini dinleyen Vali Hasan Basri Güzeloğlu'nun talimatı ile Vakıflar Bölge Müdürü Metin Evsen ilçeyi ziyaret etti. Evsen ilk olarak tarihi Hanbaşı Camiinde incelemelerde bulunarak, cami imamı Mehmet Koçer'den bilgi aldı. Vakıf mallarına sahip çıkmanın öncelikli görevleri olduğunu belirten Evsen, "Buralarda ibadet ediliyor. Basit ve projeli olarak camilere yönelik çalışmalar yapılıyor. Yani bu kapsamda camilerimize gerekeni yapıyoruz. Hanbaşı caminin çatısında akma, duvarlarında şişme var. Zeminde gerekli tadilat yapıldıktan sonra üstüne keçe, daha sonra halı serilecek. Buradaki kaldırılan halılar da tutanakla mahallelerdeki 4 camiye verilecek. Hanbaşı caminin dış boyası ve yağmur tahliye kanalları, boruları da değişecek" dedi. 

Kale mahallesindeki tarihi Ulu Cami ve Medrese camilerinde de incelemelerde bulunan Vakıflar Bölge Müdürü Metin Evsen, daha önce restorasyonu yapılan camilerin özüne uygun hale getirilmesi için çalışma başlatacaklarını söyledi. Ulu Cami önündeki belediyeye ait 2 dükkanın kendilerine devredilmesi halinde tuvaletleri yeraltına alabileceklerini ifade eden Evsen, bu konuyu Belediye Başkanı Şehmus Karamehmetoğlu ile görüşeceğini kaydetti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!