Toplumsal Barışı Sağlama Derneği'nden MESOB Başkanı Gazan'a ziyaret

Güncelleme Tarihi:

Toplumsal Barışı Sağlama Derneğinden MESOB Başkanı Gazana ziyaret
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2014 14:42

- Merkezi Şanlıurfa’da bulunan Toplumsal Barışı Sağlama Derneği Başkanı Feridun Öncel, Mardin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Doğan Gazan’ı ziyaret etti.

Haberin Devamı

MARDİN (AA) - Merkezi Şanlıurfa’da bulunan Toplumsal Barışı Sağlama Derneği Başkanı Feridun Öncel, Mardin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Doğan Gazan’ı ziyaret etti.

Gazan, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, derneğin barış için yaptığı çalışmaları takdirle karşıladıklarını ifade etti.

Gazan, " Bugün dünyanın ve Türkiye'nin içinde bulunduğu şartlar, eski kan davalarının yerini aklın, sağduyunun ve hizmet yarışının almasını her zamankinden daha fazla gerekli kılmaktadır" dedi.

Öncel, ise her gün yeni bir kan davası dosyasını araladıklarını belirtti.

Barış sofrası kurmak için her ilde çalışmalar yaptıklarını, bu bağlamda Mardin’de faaliyet gösteren STK’lılar ile görüş alışverişinde bulunduklarını dile getiren Öncel, tek bir kan davası dahi kalmayana kadar mücadele vereceklerini söyledi.

Haberin Devamı

Öncel, "Kan davası gütmenin dinen ve modern toplumlar açısından uygun değil. En büyük desteğimiz ise annelerden gelmektedir" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!