"Sur Halkı İnisiyatifi"nden terör protestosu

Güncelleme Tarihi:

Sur Halkı İnisiyatifinden terör protestosu
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2016 16:46

- Diyarbakır'da Sur Halkı İnisiyatifi üyesi grup, halkın mağduriyetine neden olan terör saldırılarını protesto etti- Basın sözcüsü Güreli:- "Adına ister çukur deyin, ister hendek kazılması, sokaklarımıza bombaların döşenmesinin en büyük mağduru başta Sur olmak üzere tüm bölge halkı oldu"

Haberin Devamı

DİYARBAKIR (AA) - Sur Halkı İnisiyatifi üyeleri, Sur ilçesindeki terör saldırılarını protesto etti.

Dağkapı Meydanı'nda bir araya gelen grup, ellerindeki pankartlarla slogan atarak, yaşam alanlarına kazılan çukurlar ve döşenen el yapımı patlayıcıların başta Sur olmak üzere bölge halkını mağdur ettiğini belirtti.

Sur Halkı İnisiyatifi Basın Sözcüsü İlyas Güreli, grup adına yaptığı açıklamada, terör saldırıları yüzünden büyük acılar, sıkıntılar ve mağduriyetler yaşadıklarını söyledi.

"Çatışmaların yaşam alanlarımıza taşınması, mahallelerimize adına ister çukur deyin, ister hendek kazılması, sokaklarımıza bombaların döşenmesinin en büyük mağduru başta Sur olmak üzere tüm bölge halkı oldu" diyen Güreli, çatışmalar sebebiyle bölgede büyük göç dalgası yaşandığını anımsattı.

Haberin Devamı

Diyarbakır'ın İslam'la tanıştığından beri böyle bir yıkım görmediğini anlatan Güreli, bölge halkının maddi ve manevi zarara uğradığını vurguladı.

Güreli, şöyle devam etti:

"Peygamberler şehri ilçemizin manevi dinamikleri yıkıldı. Camilerimiz harap oldu, ezanlarımız sustu. İlçemizde bulunan birçok okul, medrese, Kur'an kursu kapanmak zorunda kaldı. Bununla birlikte herkesin müşahede ettiği birçok sıkıntıyı birinci dereceden halk olarak bizler yaşadık. Halk için yapıldığı iddia edilen bu çatışmaların en çok yine halka zararı olmuştur."

Güreli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan bölge halkının hayatını devam ettirebileceği yaşam alanlarının oluşturulması için talepte bulunarak, çatışmaların bir an önce sonlandırılması, huzur ortamının temin edilmesini ve mağduriyetlerin giderilmesini istedi.

Grup, açıklamanın ardından dağıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!