Paris'teki terör saldırıları

Güncelleme Tarihi:

Paristeki terör saldırıları
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2015 16:11

- HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz: - "Fransa başta olmak üzere Avrupa ülkeleri, Müslümanların kutsallarına yönelik medya üzerinden çirkin saldırılar olduğunda bunu cezalandırıcı önlemler almış olsalardı, Müslümanlar belki bu şekilde provoke olmazdı"

Haberin Devamı

DİYARBAKIR (AA) - HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yılmaz, Paris'teki terör saldırılarına ilişkin, "Fransa başta olmak üzere Avrupa ülkeleri, Müslümanların kutsallarına yönelik medya üzerinden çirkin saldırılar olduğunda bunu cezalandırıcı önlemler almış olsalardı, Müslümanlar belki bu şekilde provoke olmazdı" dedi.

Yılmaz, Diyarbakır Bağlar ilçesinde partisince düzenlenen kongrede yaptığı konuşmada, Paris'te Charlie Hebdo dergisinin ofisine düzenlenen saldırının kökeninde, Avrupa'daki Müslümanlara yönelik ırkçı ve ayrımcı faaliyetlerin de aranması gerektiğini söyledi.

Emperyalist ülkelerin İslam coğrafyasındaki işgal ve saldırılarını sonlandırmasını isteyen Yılmaz, "Rüzgar eken fırtına biçer. İslam coğrafyasını işgal eden, milyonlarca insanın katline doğrudan sebep olan ve Ortadoğu'yu istikrarsızlaştıran bu insanlar, emperyalist ülkeler yaptıklarını sorgulamaları gerekir" ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Avrupa'da ''Ermeni ve Yahudi soykırımı yoktur'' diyen kişilerle İslami yaşam tarzının yasalarla cezalandırıldığını bildiren Yılmaz, şunları kaydetti:

"Böyle bir Avrupa'da, Müslüman ve Hristiyanların kutsallarına yönelik saldırıları cezalandıran uygulama yok. İnançlara saygısız bir Avrupa'nın ateist olan inanç değerleriyle dalga geçen insanların önününü açması provokasyon değil de nedir? Fransa başta olmak üzere Avrupa ülkeleri Müslümanların kutsallarına yönelik medya üzerinden çirkin saldırılar olduğunda bunu cezalandırıcı önlemler almış olsalardı, Müslümanlar belki bu şekilde provoke olmazdı."

- Çözüm süreci

Çözüm sürecinde son zamanlarda gizli kapaklı bir şeylerin çevrilmek istendiğini savunan Yılmaz, "MİT, Kandil ve İmralı, bu sorunu halledebilir. Eğer Kürtlerin bir bütün olarak hakkı konuşuluyorsa, örgütün talepleri, ideolojisi dayatılıyorsa bizim bunu görmemiz lazım. Neden sadece HDP var, Kürtlerin diğer temsilcileri ya da Türkiye'deki diğer siyasi partiler yok? Bir örgüt hepimiz adına karar veremez, karar verme yetkisine sahip değildir" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!