Mehdi Eker: PKK, başka siyasi görüşü kabul etmiyor

Güncelleme Tarihi:

Mehdi Eker: PKK, başka siyasi görüşü kabul etmiyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2016 16:45

Mehdi Eker: PKK, başka siyasi görüşü kabul etmiyor

Haberin Devamı

DİYARBAKIR,(DHA)- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, Diyarbakır'ın sokaklarında binlerce yıl barış aktığını, barışın kalbinin Diyarbakır olduğunu belirterek, "Çoğulculuğu, birlikte yaşama kültürünü benimseyip kendi medeniyet tasavvurumuzu hayatta tuttuğumuz sürece bu şehir barışın kalbi oldu hep. Ne zaman ki şifreleri unuttuk, çoğulculuğu ret ve inkar edip tekçi politikalar uygulanmaya başladı, o zaman sorun başladı. Bugün o tekçi anlayışın başka bir formuyla PKK terörüyle karşı karşıyayız. Asla başka bir siyasi görüşü kabul etmiyor" dedi.
Diyarbakır Valiliği ve Dicle Üniversitesi'nin ortaklaşa düzenlediği, 'Uluslararası Diyarbakır Sempozyumu' ikinci gününde devam ederken, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mehdi Eker, 'Tarih, Kültür ve Medeniyet Çerçevesinde Diyarbakır' konulu bir sunum yaptı. Diyarbakır'ın bir mimarlık felsefesi olduğunu anlatan Ak Partili Eker, kentin sosyal barışı inşa etmeye dönük bir şekilde dizayn edildiğini söyledi. Diyarbakır'ın dar sokaklarında yürüdüğünde kapıların yan yana olduğunu, herkesin sokak kapısının aynı olduğunu söyleyen Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, şöyle konuştu:
"Yüksek duvarın arkasında bir zenginin evi mi var? Bir yoksulun evi mi var? Bilmiyorsunuz. Çünkü varlık, zenginlik mal ve mülk sahibi olmak bizim tasavvurumuzda, bizim medeniyet anlayışımızda bir gösteriş aracı, bir kıskandırma aracı değildir. Mahremdir, özeldir. Dolayısıyla sokakta yürüyen birinin duygularını kışkırtacak onu başka bir aleme götürecek cinsten değildir. Karacadağ'ın etekleri yeryüzünde buğdayın ilk defa üretimin yapıldığı havzadır. Yani buğdayın anavatanıdır Diyarbakır. Tarım ve beslenme açısından da Diyarbakır son derece önemlidir. Diyarbakır surlarının haritasına tersten bakıldığında bunu bir insan kalbi olarak görmek mümkündür. Bu kalbin sokaklarında yani damarlarında binlerce yıl barış aktı. Barışın kalbi Diyarbakır. Çoğulculuğu, birlikte yaşama kültürünü benimseyip kendi medeniyet tasavvurumuzu hayatta tuttuğumuz sürece bu şehir barışın kalbi oldu hep. Ne zaman ki şifreleri unuttuk, çoğulculuğu ret ve inkar edip tekçi politikalar uygulanmaya başladı, o zaman sorun başladı. Bugün o tekçi anlayışın başka bir formuyla PKK terörüyle karşı karşıyayız. Asla başka bir siyasi görüşü kabul etmiyor. Sen hainsin diyor ve bunu zorbalıkla, bunu kanla, bombayla, terörle yaptılar. Şimdi biz milletçe en çok da Diyarbakırlılar, Diyarbakır'ın kalbine sahip çıkmak durumundadır. Bu şehir Türkiye'nin birlikte yaşama arzusunun, Türkiye'de çoğulculuğunun, medeniyet değerlerinin, binlerce yıldır tesis ettiğimiz kardeşlik hukukumuzun tekrar yeşereceği, tekrar yaşayacağı, tekrar geleceğe dönük, güzel projelerin uygulanacağı yerdir. Sempozyumu bu bakımdan çok önemsiyorum."
KAYYUM BAŞKAN İLK KEZ BİR PROGRAMA KATILDI
Sempozyum programına, Vali Hüseyin Aksoy'un yanı sıra dün Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı olarak atanan kayyum Cumali Atilla'da katıldı. Sempozyum programından sonra tarihi iç kaleyi gezen protokol üyeleri burada vatandaşlarla sohbet etti. Kente kayyum olarak atanan Cumali Atilla, yaptığı kısa açıklamada, Diyarbakır'ı daha güzel hale getirmek için çalışacaklarını ve sosyal medyada kendisi ile ilgili yapılan tehditlerden korkmadığını söyledi.

FOTOĞRAFLI


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!