Mardin'de internet kafe işletmecilerine seminer

Güncelleme Tarihi:

Mardinde internet kafe işletmecilerine seminer
Oluşturulma Tarihi: Ocak 01, 2015 17:14

Haberin Devamı

MARDİN (AA) - Artuklu Kaymakamlığı tarafından internet kafe işletmecilerine yönelik bilgilendirme semineri düzenlendi.

Mardin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Toplantı Salonu'nda düzenlenen seminerde konuşan Kaymakam Soner Karataşoğlu, gelecek neslin yasa dışı sitelerden ve yanlış kişilerden korumayı amaçladıklarını söyledi.

İnternet kafelerin bir kahvehane gibi işletilmesine asla müsaade etmeyeceklerini ifade eden Karataşoğlu, "Tahammülümüzün olmadığı, birkaç şey var bunlar müstehcen sitelere kesinlikle hiçbir evladımızın girmemesi lazım. Sizin işletmiş olduğunuz internet kafelerde sigara, alkol, kumar, bahis oyunlarından hiç birisine müsaademiz yoktur" dedi.

internet kafelerde kütüphaneler kurulması gerektiğini belirten Karataşoğlu, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

"İnternet kafeler çocuklarımızın tuzağa düştüğü, bir yer olmayacak biz bunlara müsaade etmeyeceğiz. Gerekirse en ağır cezayı uygulayarak bunu sağlayacağız. Ancak biz denetlemelerde hiçbir olumsuzluk tespit etmeyelim. Kafelere geldiğimizde temiz, sağlıklı, ferah yerleri görmek istiyoruz. Bizim niyetimiz bu. Siz internet kafeleri bu hale getirin bizde bu gibi internet kafelere birer kütüphane kuralım, kitaplar hediye edelim. Çocuklarımız sadece internet için gelmesinler kitap okumaya da gelsinler. Hatta temiz ve kurallara uyan internet kafelere teşekkür belgesi verelim."

Seminerde daha sonra İnternet kafe işletmecilerine uzmanlar tarafından bilgi verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!