Mardin'de "Barış Konuşmaları - Çözüm Önerileri" paneli

Güncelleme Tarihi:

Mardinde Barış Konuşmaları - Çözüm Önerileri paneli
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2014 18:13

- HDP Diyarbakır Milletvekilli Altan Tan: "Kürt sorunu ne daha fazla oyalanabilir, ne de dar alanda iktidar denemelerine sıkıştırılabilir"

Haberin Devamı

MARDİN (AA) - HDP Diyarbakır Milletvekilli Altan Tan, "Kürt sorunu ne deha fazla oyalanabilir, ne de dar alanda iktidar denemelerine sıkıştırılabilir" dedi.

Kadim Akademi Derneği ve Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Mardin şubesince bir otelde düzenlenen "Barış Konuşmaları-Çözüm Önerileri" panelinde konuşan Tan, bin 500 Kürtçe öğretmeninden 18'inin atanabildiğini ifade ederek, şehir isimlerinin neden değiştirilemediğini sordu.

Kürtlerin birçok talebinin yerine getirilmediğini iddia eden Tan, "Demokrasi kimseye rehin tutulamaz. Haklar gasp edilemez. Ondan sonra elinde silah olanla neyi konuşursun. Kürt sorunu ne daha fazla oyalanabilir, ne de dar alanda iktidar denemelerine sıkıştırılabilir."

MÜSİAD Mardin Şubesi Başkanı Mehmet Ali Dündar da Türkiye'de yaşanan çözüm ve barış ikliminin devamı ve provokasyonlardan arındırılması için nasıl tedbirler alınması gerektiğinin irdelenmesi gerektiğini dile getirdi.

Haberin Devamı

Kadim Akademi Başkanı Doç. Dr İbrahim Özcoşar, toplumun bütün katmanlarında sürece katkı sunulacak zeminlerin hazırlanmasının istediklerini söyledi.

Hüda-Par Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yavuz ise 6-8 Ekim olaylarında Yasin Börü ve arkadaşlarının kurban eti dağıtırken katlediğini hatırlatarak süreç devam ederken bu tür olayların yaşanmaması gerektiğini söyledi.

Panele Mardin Emniyet Müdürü Mehmet Şahin, STK temsilcileri, akademisyenler ve çok sayıda davetli katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!