‘Benim Kadrajımdan Ergani’ fotoğraf yarışması sonuçlandı

Güncelleme Tarihi:

‘Benim Kadrajımdan Ergani’ fotoğraf yarışması sonuçlandı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2022 11:09

‘Benim Kadrajımdan Ergani’ fotoğraf yarışması sonuçlandı

Haberin Devamı

Emrah KIZIL/ERGANİ(Diyarbakır),(DHA)- DİYARBAKIR’ın Ergani ilçe Belediyesi’nin ilçenin kültürünü, sosyal yaşamını, doğal güzelliklerini, tarihi mekanlarını tanıtmak amacıyla düzenlediği ‘Benim Kadrajımdan Ergani’ fotoğraf yarışması sonuçlandı. İlk 3’e girenlere ödülleri verilirken, yarışmaya başvurulan 239 fotoğraftan 30’u düzenlenen sergi ile tanıtıldı.
Ergani Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından, ilçenin kültürünü, sosyal yaşamını, doğal güzelliklerini, tarihi mekanlarını tanıtmak amacıyla düzenlenen ‘Benim Kadrajımdan Ergani’ fotoğraf yarışması sonuçlandı. Yarışmada, seçici kurul tarafından, ‘Semerci’ adlı eseri ile İskan Altın birincilik, ‘Hazreti Zülkifl Makamı’ adlı eseri ile Muhammet Musab Gümüş ikincilik, ‘Tarla Sürme’ adlı eseri ile Bilal Eskioğlu da üçüncülük ödülüne layık görüldü. Dereceye girenlere ödülleri verilirken, yarışmaya başvurulan 239 fotoğraftan 30’u düzenlenen sergi ile tanıtıldı. Törene Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Ahmet Karaaslan ile yarışmaya katılanların yanı sıra İlçe Jandarma Komutanı Yusuf Avcı, Garnizon Komutanı Ömer Kaygısız ve Cumhuriyet Başsavcısı Yusuf Aksu da katıldı.
‘ERGANİ’Yİ SİZİN KARELERİNİZLE TANITMA İMKANI BULDUK’
Kaymakam Karaaslan, ilçenin tanıtımına yönelik böyle bir etkinlik gerçekleştirdiklerini ifade ederek, “Ergani, görülmesi ve bilinmesi gereken ilçelerden biri. Koruma altındaki, zirvesinde Zülkifl Peygamberin makamı bulunan Makam Dağı, 12 bin yıllık geçmişe sahip ilk yerleşim yeri 1’inci derece ‘Arkeolojik Doğal Sit Alanı’ olan Çayönü Yerleşkesi, tarımın, hayvancılığın, ticaretin başladığı yer Hilar Mağaraları ve daha birçok mekanı tarih ve arkeoloji tutkunları için büyük bir değere sahip. İlçemiz modern bir ilçe olmanın yanı sıra geleneksel özelliklerini kaybetmemiş bir ilçe olması ile de ilgi çekicidir. Köylerde sürdürülen hayvancılık, tarım ve bunlara bağlı olarak doğal gıda saklama yöntemleri halen devam etmektedir. Düzenlemiş olduğumuz fotoğraf yarışması ile bu güzel ilçeyi sizin karelerinizle tanıtma imkanı bulduk. Herkesi medeniyetin başlangıç yeri olan Ergani’ye davet ediyorum” dedi.
Tören, ödüllerin dağıtılması ve hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından son buldu.(DHA)
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!