DÜ'de, "Trafik Güvenliği Alanında İşbirliği Protokolü"

Güncelleme Tarihi:

DÜde, Trafik Güvenliği Alanında İşbirliği Protokolü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2014 15:51

Haberin Devamı

DİYARBAKIR (AA) - Dicle Üniversitesi'nde (DÜ) Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı İle Emniyet Genel Müdürlüğü arasında "Trafik Güvenliği Alanında İşbirliği Protokolü" imzalandı.

DÜ Kongre Merkezinde düzenlenen toplantıya Vali Hüseyin Aksoy, Rektör Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, Emniyet Müdürü Halis Böğürcü, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sabri Eyigün, Trafik İl Eğitim ve Araştırma Dairesi Başkanı Yusuf Avan, akademisyenler ve ilgili paydaş kuruluş temsilcileri katıldı.

Trafik güvenliği alanında uzman personel yetiştirilmesi, üniversite ve akademisyenlerin trafik güvenliği konusunda daha duyarlı davranarak örnek olmaları amacıyla imzalanan protokol, Emniyet Genel Müdürlüğü ile Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı arasında imzalandı.

Düzenlenen toplantıda bir konuşma yapan Vali Aksoy, trafik kurallarının ihlali nedeniyle birçok ölümlü kazaların meydana geldiğini kaydetti.

Haberin Devamı

"Türkiye’de bu konuda ciddi çalışmalar yapıldı. Parlamentoda bununla ilgili geçmiş yıllarda araştırma komisyonları oluşturuldu. Üniversitelerimizin bu konuda önemli çalışmaları oldu. Ama henüz arzu ettiğimiz noktaya geldiğimizi ifade etmemiz mümkün değil" diyen Vali Aksoy, son yıllarda Türkiye’de çok önemli yatırımlar gerçekleştirildiğini kaydetti.

İl Emniyet Müdürü Halis Böğürcü ise yaptığı açıklamada, trafik kazalarının küresel ölçekteki yaygınlığı neticesinde meydana gelen ölüm, yaralama vakalarının, toplumsal ve ekonomik alanda ciddi kayıplar oluşturduğunu belirtti.

Böğürcü, "Ulusal ve uluslararası kayıplar verdiğimiz bu alanda ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği içerisinde sorunların ele alınması ve minimuma çekilmesi gerekmektedir" dedi.

DÜ Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç da açıklamalarda bulunarak, üniversite olarak gerçekleştirdikleri çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Konuşmaların ardından Trafik İl Eğitim ve Araştırma Dairesi Başkanı Yusuf Avan bir sunum gerçekleştirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!