Diyarbakır’ın su ihtiyacını karşılayan pompalar enerjisini güneşten alacak

Güncelleme Tarihi:

Diyarbakır’ın su ihtiyacını karşılayan pompalar enerjisini güneşten alacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2017 14:40

Diyarbakır’ın su ihtiyacını karşılayan pompalar enerjisini güneşten alacak

Haberin Devamı

DİYARBAKIR, (DHA)- DİYARBAKIR’a su sağlayan önemli kaynaklardan biri olan Bismil İlçesi'ndeki su pompalarının enerji ihtiyacı karşılayan güneş enerji santralleri projesi için için Karacadağ Kalkınma Ajansı ve DİSKİ arasında sözleşme imzalandı.
Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nün (DİSKİ) Bismil İlçesi'ndeki su pompaları için kurulacak güneş enerji santrali, 2 milyon liraya mal olacak. Yenilenebilir Enerji ve Çevre Mali Destek Programı kapsamında DİSKİ’nin sunduğu Bismil İlçesi'ndeki su pompalarının enerji ihtiyacını karşılamak için Güneş Enerji Santrali (GES) kurulması projesine Karacadağ Kalkınma Ajansı, 570 bin lira  katkı sağlayacak. Projenin sözleşmesi, Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Hasan Maral ile DİSKİ Genel Müdürü Ahmet Karadağ tarafından imzalandı. İmza töreninde konuşan Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Hasan Maral, ajans olarak Yenilenebilir Enerji ve Çevre Mali Destek Programını 2014 yılından itibaren uyguladıklarını belirterek, bu konuda Diyarbakır ve Şanlıurfa’da önemli projeleri hayata geçirdiklerini söyledi. Maral, uygulanan projeleri bölgede sürdürülebilir çevre dostu kalkınma çalışmalarına örnek olması açısında çok önemsediklerini söyledi.
DİSKİ Genel Müdürü Ahmet Karadağ ise, Diyarbakır’a kazandırdıkları projeler ile bir yandan kentin su ihtiyacını karşılarken, diğer yandan çevreye duyarlı yatırımları hayata geçirmeye özen gösterdiklerini ifade ederek, şöyle dedi:
"Karacadağ Kalkınma Ajansı ile imzaladığımız proje ile Bismil ilçemizdeki su pompalarının enerji ihtiyacını karşılamak adına toplam 2 milyon TL’lik yatırım yapacağız. Yenilenebilir enerji yatırımlarını kurum olarak önemsiyoruz. Bu proje önümüzdeki dönemde gerçekleştirmeyi planladığımız daha büyük projeler için bize öncülük edecektir."

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!