Diyarbakır'da amatör sporculara malzeme dağıtıldı

Güncelleme Tarihi:

Diyarbakırda amatör sporculara malzeme dağıtıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2014 16:58

Haberin Devamı

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır'da "Amatör Spor Haftası" kapsamında, 106 amatör kulübe malzeme dağıtımı töreni yapıldı.

Gençlik ve Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından gönderilen malzemeler Seyrantepe Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen törenle dağıtıldı.

Törende konuşan Vali Hüseyin Aksoy, Türkiye'de genç nüfusunun en yoğun olduğu illerden birisinin Diyarbakır olduğunu söyledi.

Aksoy, genç nüfusun sporla ilgilenmesi bakımında, amatör spor kulüplerin faaliyetlerinin büyük önem taşıdığını belirtti.

Gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak kalması, sağlıklı bir birey olarak yaşamlarına devam etmeleri, spor yapmalarıyla daha mümkün hala geleceğini belirten Aksoy, şöyle konuştu:

"Bu bakımından amatör spor kulüplerimizin desteklenmesi ve onların çalışmalarında ihtiyaç duydukları malzemelerin onlara sunulması büyük önem taşıyor. Genç sporcularımız, amatör kulüplerde enerjilerini boşaltacak, birlikte hareket etme, takım halinde bulunma ve topluma daha iyi şekilde hazırlanma bakımında birçok yetenek ve becerilerini de geliştirme fırsatı da bulmuş olacak. Bu anlamda amatör spor kulüplerimizi önemsiyoruz ve onların bu faaliyetlerini her anlamda desteklemeye devam edeceğiz."

Haberin Devamı

Aksoy, Diyarbakır'da UEFA kriterlerine uygun 30 bin kişilik bir stadyumun ihalesine başlanıldığını sözlerine ekledi.

Aksoy, uluslararası şampiyonada çeşitli branşlarda başarılı olan sporculara plaket verdikten sonra spor kulüplerine malzemeleri dağıttı.

Malzeme dağıtım töreninde ayrıca halk oyunları, kick boks, karate ve wushu branşlarında gösteriler de yapıldı.

Törene, Yenişehir Belediye Başkanı Selim Kurbanoğlu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Mehmet Demir, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Şube Başkanı Remzi Dayan, kulüp temsilcileri ve sporcular katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!