Diyarbakır 16 Yaş Altı Gençler Futbol Ligi

Güncelleme Tarihi:

Diyarbakır 16 Yaş Altı Gençler Futbol Ligi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2015 17:32

Haberin Devamı

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır 16 Yaş Altı Gençler Futbol Ligi B Grubu'nu lider tamamlayan Ergani Gençlerbirliğispor Antrenörü Mehmet Kanat, hedeflerinin Türkiye şampiyonluğuna katılmak olduğunu söyledi.

Kanat, gazetecilere yaptığı açıklamada, grubu lider olarak tamamladıklarını ve Play Off'a yükseldiklerini anımsatarak, öncelilkli hedeflerinin Diyarbakır şampiyonu olmak ardından da Türkiye Şampiyonası’nda başarılı olmak istediklerini söyledi.

Üç sezon önce Erganispor’un U15 takımıyla Türkiye şampiyonluğu yaşadığını anımsatan Kanat, "Bu kez aynı başarıyı Ergani Gençlerbirliğispor’un U16 takımının başında yakalamak istiyorum. Ben bu takımımda o potansiyeli bulmazsam böyle emin konuşmazdım” dedi.

Kanat, Ergani Gençlerbirliği’nin yeni bir kulüp olmasına rağmen kısa sürede önemli başarılara imza attığına işaret ederek, 8 maçta 8 galibiyet alarak grubu 24 puanla birinci sırada tamamladıklarını kaydetti.

Haberin Devamı

Kısıtlı imkanlarla mücadele ettiklerini dile getiren Kanat, gençlere sahip çıkılması gerektiğini belirterek, şöyle dedi:

"Aynı kategoride mücadele ettiğimiz kurum takımlarına göre maddi anlamda dezavantajlı olmamıza rağmen başarılı işler yapıyoruz. 16 Yaş Altı Ligi’nde Play-Off’a kalmamız bunun göstergesidir. Bununla elbette yetinmeyeceğiz. Ergani’deki kurum ve kuruluşlardan bu gençlere sahip çıkmalarını istiyoruz. Bundan daha iyi Ergani nasıl tanıtılır? İmkan verilmesi halinde bu çocuklar çok daha büyük başarılara imza atacaklarına inanıyorum."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!