BESYO öğrencileri okulların spor alanlarını yeniliyor

Güncelleme Tarihi:

BESYO öğrencileri okulların spor alanlarını yeniliyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2015 17:29

Haberin Devamı

DİYARBAKIR (AA) - Dicle Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) Beden Eğitimi bölümü öğrencileri, “Topluma Hizmet Uygulamaları” dersi kapsamında, okulların spor alanlarını yeniliyor.

“Gönüllü Gençlik İle Temiz Geleceğe” projesi çerçevesinde 2014 yılında başlayan çalışmalara, BESYO öğrencileri yeni bir uygulama daha ekledi.

Dicle Üniversitesi’nden yapılan yazılı açıklamada, toplumda bir farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen etkinliğini olumlu tepki aldığı belirtildi.

Açıklamada, şöyle denildi:

“ilk, orta ve liselerdeki okullarda spor alanlarını oluşturmak ve malzeme yardımında bulunmak amacıyla yeni bir uygulama başlatıldı. BESYO öğrencileri tarafından başlatılan bu çalışmaların startı verildi. Öğrencilerimiz, ilk olarak Bağıvar Çok Programlı Lisesi’nin spor alanını boyayarak işe başladı.”

Haberin Devamı

Dicle Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sabri Eyigün de, öğrencilerinin “Topluma Hizmet Uygulamaları” çerçevesinde özellikle köylere ve spor alanlarına yönelik yapılan çalışmaların kendilerini çok mutlu ettiğini belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!