Bağlar Belediyesi'nden okul kantinlerine denetim

Güncelleme Tarihi:

Bağlar Belediyesinden okul kantinlerine denetim
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2019 18:39

Bağlar Belediyesi'nden okul kantinlerine denetim

Haberin Devamı

Rihan ALP/ DİYARBAKIR, (DHA)- DİYARBAKIR'ın Bağlar Belediyesi'nce okul kantininde geniş kapsamlı hijyen kontrolü yapıldı.
Bağlar Belediyesi bünyesindeki Sağlık İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler öğrencileri sağlığa zararlı gıda tüketiminden korumak için ilçedeki okul kantinlerinde geniş kapsamlı hijyen kontrolü yaptı. Ekipler, hijyen koşullarına uymayan ve sağlığa zararlı gıda satışının tespit edildiği kantin yöneticilerine ceza uygularken eksik evrakı olan kantinlere de ek süre verdi.  
Bağlar'daki gıda kuruluşlarını da kapsayan denetimlerde; kantinlerde kullanılan gıdaların Tarım Ve Orman Bakanlığı'ndan onaylı olması ve belgelenmesi, gıdaların uygun koşullarda ve kaplarda saklanması, kullanılan mutfak gereçlerinin çelik ve paslanmaz olması, personel giysileri, kantin ilaçlamasının yaptırılıp yaptırılmadığı, gazlı içecek bulundurulup bulundurulmadığı, kantinlerde çalışan işçilerin portör muayene kartları, kantinlerin çalışma ruhsatları ve işletme kayıt belgeleri, temizlik ve hijyen koşulları, tuvalet ve paspas temizliği, havalandırma sistemleri ve bulundurulması gereken etiketler tek tek kontrol edilerek yasal işlemler yapıldı.
Denetimlerin büyük bir titizlikle devam ettiğini belirten Başkan Beyoğlu, "Amacımız kimseyi cezalandırmak değil. Ancak çocuklarımızın sağlığı her şeyden önemlidir. Herkes işini koşullara uygun olarak yaparsa sorun olmaz" dedi.
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!