Bağlar Belediyesi'nden internet kafe denetimi 

Güncelleme Tarihi:

Bağlar Belediyesinden internet kafe denetimi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2019 11:50

Bağlar Belediyesi'nden internet kafe denetimi 

Haberin Devamı

Rihan ALP/ DİYARBAKIR, (DHA)- DİYARBAKIR'ın Bağlar Belediyesi'nce, ilçedeki internet kafeler ve kıraathaneler denetlendi.

 Bağlar Belediyesi bünyesindeki Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü ekipleri, fiziki koşulların yetersizliği, ruhsat eksikliği ve hijyensiz koşullarının yanı sıra kumar, yasa dışı bahisle gündeme gelerek şikayetlere konu olan internet kafelerde denetimleri sıklaştırdı. Yeni eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla öğrencilerin uğrak mekanlarından olan internet kafelere yönelik denetimleri artıran ekipler, kurallara uymadıkları tespit edilen işletmelere para cezası uygularken, ruhsatı olmayan işyerlerine belirlenen süre içerisinde belediyeye başvurup işlemleri tamamlamaları konusunda uyarılarda bulundu. Yapılan denetimlerde, önceki uyarıları dikkate almayan bazı işyerleri ekipler tarafından mühürlendi.

Çocukların internet kafe ve kıraathane ortamlarından uzak tutulması konusunda oldukça hassas bir tutuma sahip olduklarını belirten Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, "Yarınlarımızın umudu olan çocuklarımızın yeri internet kafeler ve kıraathaneler değil, eğitim yuvaları ve kendi evleridir. Biz bu konuda çok hassas bir tutuma sahibiz. İşletme sahiplerinin bu konuda duyarlı olmasını bekliyoruz. Ekiplerimiz, vatandaşımızın huzuru, sağlığı ve güvenliği için çalışmalarını devam ettirecek. Herkes bu konuda sorumluluk duygusu ile hareket edip üzerine düşeni yerine getirirse toplumumuz ve çocuklarımız bu tehlikelerden bertaraf olmuş olur" dedi.
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!