Ana Parti Genel Başkanı Özal Diyarbakır'da

Güncelleme Tarihi:

Ana Parti Genel Başkanı Özal Diyarbakırda
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2014 15:47

- Özal: - "Kuzey Suriye'de oluşan yapı ne olacağını bilmiyoruz. Bana sorarsanız halk karar verir, doğru karar verir"

Haberin Devamı

DİYARBAKIR (AA) - Ana Parti Genel Başkanı Ahmet Özal, "Kuzey Suriye'de oluşan yapı ne olacağını bilmiyoruz. Bana sorarsanız halk karar verir, doğru karar verir" dedi.

Özal, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak'ı makamında ziyaret etti.

Suriye ve Irak konusunu iyi bildiğini düşündüğünü ifade eden Özal, coğrafi ve tarihi olarak bu insanların beraber yaşaması, gelişmesinin doğru ve en akıllıca yol olduğunu söyledi.

Özal, şöyle konuştu:

"Coğrafi olarak tarihi olarak bu insanların beraber yaşaması beraber gelişmesi en doğrusu ve akıllıcasıdır. Burada düşmanlık değil dostluk çok daha önemli. Bugün Irak, Türkiye'nin en önemli ticaret yaptığı bölgelerden bir tanesi haline geldi. Ben şunu da görüyorum yarın öbür gün Suriye'de öyle olacak. Kuzey Suriye'de oluşan yapı ne olacağını bilmiyoruz. Bana sorarsanız halk karar verir, doğru karar verir ama her zaman Türkiye'nin o bölgedeki insanlarla tarihi olarak birlikteliği olduğu için destek olması ve onları desteklemesi gerekir. Türkiye'de korkularla büyütüldük demek ki bunlar boş korkularmış demek lazım "

Haberin Devamı

Gültan Kışanak ise Özal'ın kentte bulunmasının kendileri için önemli olduğunu ifade ederek, merhum Turgut Özal'ın Türk siyasi tarihinde köşe taşı olabilen ve yeni bir dönemin açılmasına hizmet eden değerli bir insan olduğunu belirtti.

Merhum Özal'ın şahsında Türkiye toplumunun bir bütün olarak çözüme olan inancını kırmak istenildiğini ifade eden Kışanak, şöyle konuştu:

"Bu gibi büyük sorunlarda, zor konularda asıl ilk adımı atmak çok zordur. O bir kırılma noktasıdır. İlk adım atılabilirse bir çığır, bir dönem açılır ve onun üzerine yeni adımlar inşa etmek mümkün olur. Korku duvarını aşmak, yüzleşmek buna cesaret etmek bunu açıkça toplumla paylaşmak şeffaflığı göstermek bütün bunlar sayın merhum Özal'ın yaptığı şeylerdi."

Suriye açısından böyle bir yaklaşıma ihtiyaç olduğunu dile getiren Kışanak, "Cesur bir sesin, cesur bir insanın çıkıp rojova kürdistanını ordaki kürtleri kucaklayan bir yaklaşım göstermesi lazım. Artık çözüme ihtiyaç var. Tabi ki orada direnen mücadele eden insanlar var ama asıl çözümün siyaset ile yapılması gerekiyor. Siyasi bir çözüm bulunması gerekiyor" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!