Yerli otomobile, Çardak'tan çağrı

Güncelleme Tarihi:

Yerli otomobile, Çardaktan çağrı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2017 13:32

Yerli otomobile, Çardak'tan çağrı

Haberin Devamı

DENİZLİ'nin Çardak ilçesinin AK Partili Belediye Başkanı Mahmut Öztürk, Çardak Organize Sanayi Bölgesi'nin yerli otomobil üretimi için uygun olduğunu ve bunun değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Aralarında Denizlili Ahmet Nazif Zorlu'nun şirketlerini bünyesined barındıran Zorlu Holding'in de bulunduğu konsorsiyum tarafından hayata geçirilmesi planlanan yerli otomobil projesi için Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde imzalar atılmıştı. 2021 yılında satışa çıkması beklenen yerli otomobil üretimiyle ilgili Çardak Belediye Başkanı Mahmut Öztürk'ten teklif geldi. Öztürk, Çardak OSB'nin, yerli otomobil üretimine son derece uygun olduğunu söyledi.

Öztürk, yatırımın ilçelerinde yapılmasını istediklerini ifade ederek, "Organize sanayi bölgemiz, yerli otomobil üretimine son derece uygundur. Alternatifli ulaşım yolları karayolu demiryolu ve havayolu ile ülkemizin her köşesine kolayca ulaşım sağlanabilir. Ayrıca Denizli'deki sanayi sektörünün daha da canlanması, zayıflayan tekstil sektörünün yanında yeni bir üretim sektörünün oluşması, Ege'nin parlayan yıldızı ilimizi her bakımdan daha üst sıralara taşıyabilir. Çardak Organize Sanayi Bölgesi Denizli'mizin siyasi lideri ve Ekonomi Bakanı Sayın Nihat Zeybekci'nin çabalarıyla teşvik kapsamına alınmış ve onun sayesinde 20 yıl sonra can bulmuştur. Bakanımızın bu konuda da desteklerini bekliyorum" dedi.

Deniz TOKAT  / DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!