Yelkenkanat şampiyonası başladı

Güncelleme Tarihi:

Yelkenkanat şampiyonası başladı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2017 15:20

Yelkenkanat şampiyonası başladı

Haberin Devamı

DENİZLİ'nin Çameli İlçesi'nde düzenlenen Yelkenkanat Türkiye Şampiyonası'na katılan 8 lisanslı sporcu, 2 bin 150 metre rakımlı Yaylacık Dağı pist alanında dereceye girebilmek için yarıştı.

Çameli Kaymakamlığı, Çameli Belediyesi ve Türkiye Hava Sporları Federasyonu tarafından gerçekleştirilen Yelkenkanat Türkiye Şampiyonası başladı. Açılış töreninde konuşan AK Partili Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, Çameli Yaylacık Dağı pist alanının marka olma yolunda hızla ilerlediğini belirterek, "Türkiye Hava Sporları Federasyonu ile birlikte organizasyonumuzu gerçekleştiriyoruz. Mükemmel bir hava ve atmosfer var, gördüğümüz pist alanı dünyada ender pistlerden biridir. Organizasyonda can güvenliği açısından herhangibir sıkıntı olmaması için kurtarma ve sağlık ekipleri de hazır bekliyor" dedi.

Çameli Kaymakamı Onur Özaydın ise, Yaylacık Dağı'nın hava sporları açısından çok önemli bir merkez haline geldiğine dikkat çekerek hava sporlarında daha nitelikli olmak ve bu konuda gelecek sezonda Yaylacık Dağı'nı marka yaratmak için çalışacaklarını söyledi. Yarışma direktörü Bayezit Yıldırım da, Yaylacık Dağı'nın yamaç paraşütü ve yelken kanat sporları için son derece elverişli konuma sahip olduğunu vurgulayarak, burada daha önce düzenlenen organizasyonların başarıyla sonuçlandığını anlattı.

Şampiyonaya katılan 8 lisanslı sporcu, 2 bin 150 metre rakımlı Yaylacık Dağı pist alanında dereceye girebilmek için yarıştı.

Yaylacık Dağı, Yelkenkanat Türkiye Şampiyonası'nın ardından 14-19 Ağustos tarihlerinde de 5.Uluslararası Yamaç Paraşütü Şampiyonası yarışlarına ev sahipliği yapacak.

Bahtiyar AKYOL / DENİZLİ (Çameli), (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!