Yaren Şairler Şöleni'ne görkemli final

Güncelleme Tarihi:

Yaren Şairler Şölenine görkemli final
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2016 14:45

Yaren Şairler Şöleni'ne görkemli final

Haberin Devamı

DENİZLİ, Büyükşehir Belediyesi'nin bu yıl 2. kez organize ettiği Uluslararası Yaren Şairler Şöleni düzenlenen final ile sona erdi. İki gün süren şölen boyunca Türk dünyasının tanınmış şairleri eserlerini Denizlili sanatseverler için okudu.
Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası Yaren Şairler Şöleni, Pamukkale Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapılan final gecesi ile sona erdi. Şölen kapsamında konferanslar, şiir dinletileri ve okur-yazar buluşmaları yapıldı. Kültür merkezlerinde, okullarda ve ilçelerde gerçekleştirilen şair halk buluşmalarında, şiir, sanat ve Türk dünyası konuşuldu. Final gecesine Denizli Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, Azerbaycan Milletvekili Ganira Pashayeva, AK Partili Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Türkiye ve Türk dünyasından şairler ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Geceye katılan şairler sevilen şiirlerini kendi yorumlarıyla okudu. Genç şair adayları ile uluslararası alanda tanınmış şairleri bir araya getirerek tanışma imkanı sağlamak ve genç şair adaylarını yeni eserler üretmeye teşvik etmek amacıyla düzenlenen etkinlik katılımcıların beğenisini kazandı. Gecenin sonunda Vali Altıparmak, Büyükşehir Belediye Başkanı Zolan ve beraberindekiler sahneye çıkarak şairlerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.
Bahattin Karakoç, Ahmet Selçuk İlkan, Ekrem Kaftan, Cengizhan Sönmez, Güllü Karanfil, Recep Garip, Sinan Yağmur, Aşkın Tuna, Ahmet Tevfik Ozan, Sebahattin Abi, Funda Gökçen, Yasemin Meydan Yeşilhisar, Mehmet Nuri Parmaksız, Ali Akbaş, Mahir Gürbüz, Ammar Sılaoğlu, Müştehir Karakaya, Ganira Pashayeva, Chalgin Mahammad, Khayal Xeyal Rzazade ile Arzu Subakan Kabukçu gibi isimlerin yer aldığı şölende şairler eserlerini Denizlili sanatseverler için seslendirdi.
Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!