Vali, öğrenci ve çiftçilere su eğitimi istedi

Güncelleme Tarihi:

Vali, öğrenci ve çiftçilere su eğitimi istedi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2016 13:23

Vali, öğrenci ve çiftçilere su eğitimi istedi

Haberin Devamı

DENİZLİ'de yılda üç kez yapılan İl Su Yönetimi Koordinasyon Toplantısı'nda Vali Ahmet Altıparmak, okullarda ve Halk Eğitim Kursları'nda öğrencilerin tasarrufa yönlendirilmesini, çiftçilere ise vahşi sulama yerine modern sulamaya geçmek için eğitim verilmesini istedi.
Su Yönetimi Koordinasyon Kurulu'nun 2016 yılı son toplantısı Valilik Konferans Salonu'nda Vali Ahmet Altıparmak başkanlığında yapıldı. Vali Yardımcısı Celalettin Cantürk, Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, DSİ 21. Bölge Müdürü Dr. Murat Alp, DESKİ Genel Müdürü Mahmut Güngör, belediye başkanları, sulama birlik başkanları katıldı.
Toplantıda suyun önemine değinen Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, okullarda suyun kullanımı konusunda, çiftçilere ise vahşi sulamanın önlenmesi için eğitim verilmesini istedi. Vali Altıparmak, okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde uygulanacak olan Değerler Eğitimi'nde ve Halk Eğitim Merkezi'nin açtığı kurslarda suyun doğru kullanımı, öğrenci ve kursiyerlerin tasarrufa yönlendirilmesi konusunda eğitim verilmesi için çalışmalar yapılması talimatı verdi. Vali Altıparmak ayrıca çiftçi eğitimlerinde vahşi sulamadan modern sulamaya geçişin öneminin de ele alınmasını istedi. DSİ, Orman Bölge Müdürlüğü, Milli Parklar, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı ve DESKİ de kendi aralarında toplantılar yaparak Denizli'de su kullanıma ve yönetimi konusunda koordineli çalışması kararmaştırıldı.
Su Yönetimi Koordinasyon Toplantısı'nda nehir ve akarsulardaki su kirliliğinin önlenmesi, çiftçilikle uğraşan vatandaşlara ilaç hazırlama ünitesinin kurulmasının önemi, pestisit atıkların yüzeysel sulara karışımının önlenmesi ve su tasarrufuna yönelik çiftçilerin eğitilmesi ele alındı.
Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!