Üniversitede antik çağ defilesi

Güncelleme Tarihi:

Üniversitede antik çağ defilesi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2017 14:30

Üniversitede antik çağ defilesi

Haberin Devamı

Osman Nuri BOYACI / DENİZLİ, (DHA)- DENİZLİ'deki Pamukkale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü öğrencileri, ilkokul öğrencileriyle birlikte antik çağ defilesi düzenledi. Defilede üniversite öğrencileri, ilkokul öğrencileri ile birlikte antik Yunan giysileriyle podyuma çıktı.
Kütahya'daki Aizanoi antik kentinde yürütülen kazıların başkanlığını yürüten Pamukkale Üniversitesi Arkeoloji Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Elif Özer'in verdiği Arkaik Dönem Heykel Sanatı Dersi kapsamında, bölüm öğrencileri, Emsan İlköğretim Okulu ile Artı Koleji öğrencileri birlikte Antik Çağ defilesi düzenledi.
Pamukkale Üniversitesi 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitleri Anma Meydanı Açık Hava Amfisi'nde öğrencilerin oluşturduğu 7 mitolojik grup ile hazırlanan antik Yunan giysileri öğrencilerle birlikte jürinin beğenisine sunuldu. Üniversite öğrencileri minik öğrencilerle birlikte antik Yunan kıyafetleriyle podyuma çıktı. Dönemin müzikleri ve danslar eşliğinde tasarlanan antik çağ kıyafetlerini tanıttı. Podyuma çıkan gruplar kadın hocalar, arkeologlar ve sanatçılardan oluşan 8 kişilik bir jüri tarafından değerlendirildi.
Defilenin açılış konuşması yapan Prof. Dr. Elif Özer, "Kültürel miras eğitimini özellikle küçük yaşlardan itibaren çocuklara aşılamak gerektiğini düşünüyoruz. Bu nedenle bu yıl etkinliğimize ilkokul öğrencilerini de katmak istedik. Etkinliğimizi gelecek yıllarda daha çok ilkokul öğrencisiyle birlikte ve şehir içinde düzenleyerek halkın katılımını sağlamak istiyoruz. Antik çağ giysilerini Denizli'de markalaştırmayı amaçlıyoruz" dedi. Podyuma çıkan üniversite ve lise öğrencileri izleyenlere keyifli anlar yaşattı.

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!