UMKE kış tatbikatı Tavas'ta yapıldı

Güncelleme Tarihi:

UMKE kış tatbikatı Tavasta yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2017 18:01

UMKE kış tatbikatı Tavas'ta yapıldı

Haberin Devamı

DENİZLİ'nin Tavas İlçesi kırsal Nikfer Mahallesi'nde bulunan Denizli Kayak Merkezi'nde 19. Bölge Güney Ege İlleri Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) Kış Kampı ve Tatbikatı yapıldı.

19. Bölge Güney İlleri UMKE Kış Kampı ve Tatbikatı 9-10 Mart tarihlerinde Tavas ilçesinde bulunan Bozdağ Denizli Kayak Merkezi'nde yapıldı. Tatbikata 52 kişilik UMKE personeline iglo inşa edip, içinde barınma ve hayatta kalma konularında bilgi verildi. Tatbikat kapsamında belirlenen güzergahta iplerle köprü hattı kurularak yaralı tahliyesi gerçekleştirildi. Karda arama uygulamaları eğitiminin ardından ekiplere, helikopter kazası durumunda hipotermiye girmiş kazazedeleri kurtarma tatbikatı yapıldı. Ayrıca oluşturulan UMKE timlerine kriz merkezi, olay yeri yönetimi, hipotermik hastalara yaklaşım ve arama kurtarmacıların kendi tedbirlerinin alınması konularında eğitim verildi.

Tatbikata katılan Denzli İl Sağlık Müdürü Şükrü Arpacı, zorlu ve kötü hava şartlarında gerçekleştirilen eğitim ve tatbikatın çok verimli olduğunu belirterek, UMKE'ye yeni katılan personellerin zor şartlarda görev yapabilme özelliklerinin geliştirilmesi yönünden fayda sağladığını, bu tür eğitim ve tatbikatların belli periyotlarla devam edeceğini söyledi.

Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!