Toprağın sultanları Denizli'de ağırlandı

Güncelleme Tarihi:

Toprağın sultanları Denizlide ağırlandı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2017 13:14

Toprağın sultanları Denizli'de ağırlandı

Haberin Devamı

ANTALYALI kadın çiftçiler, Toprağın Sultanları projesi kapsamında Denizli'ye gezi düzenledi. Üzüm işleme tesisinde incelemelerde bulunan kadın çiftçiler, beyaz cennet Pamukkale'yi de ziyaret etti.

Antalya'nın Döşemealtı İlçesi'nden 19 kadın çiftçi, Toprağın Sultanları projesi kapsamında Denizli'ye geldi. Kafilede Antalya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Özen de yer aldı. Heyet inceleme gezisinde, Pamukkale ilçesi Kaklık Mahallesi'nde bulunan üzüm işleme tesisini ziyaret etti. Yetkililer tarafından tesisteki üretim aşamaları kadın çiftçilere anlatıldı.

HER AY BİR KENTE GEZİ

Antalya Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Özen, tarım sektörünün en önemli paydaşlarından birinin kadın çiftçiler olduğunu belirterek, "Biz kadın çiftçilerimizi 'Toprağımızın Sultanları' olarak isimlendirdik. Bu isimle de yeni bir proje hayata geçirdik. Her ay bir ilçemizden 19 kadın çiftçimizin herhangi bir ilimizin tarımsal kültürel tarihi zenginliklerini görebilmesi adına gezi düzenliyoruz. Bu ay da güzel ülkemizin müstesna illerinden Denizli'ye gezi düzenledik. Hedefimiz tarımda büyük yükü omuzlayan kadınlarımızın bulundukları yoğun iş temposundan birazcık da olsa sıyrılmalarını, yeni ve farklı yerler görmelerini ve motive olmuş bir şekilde evlerine dönmelerini sağlamak" dedi.

"TARIMSAL KALKINMADA KADINLARIN PAYI BÜYÜK"

Denizli Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Yılmaz Erkaya ise kadın çiftçileri ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek, "Tarım sektöründe önemli mesafeler alınmıştır. Şüphesiz tarımsal gelişmede en önemli paylardan birisi de kadın çiftçilerimizdir. Tarımın yapıldığı her neresi var ise orada kadınlarımız vardır" diye konuştu.

Üzüm işleme tesisinin ardından beyaz cennet Pamukkale'nin travertenlerinde yürüyen çiftçi kadınlar, tarihi Kaleiçi Çarşısı'nı da gezerek kentten ayrıldı.

Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!