Tarihi sancak belediye korumasında

Güncelleme Tarihi:

Tarihi sancak belediye korumasında
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2016 11:58

Tarihi sancak belediye korumasında

Haberin Devamı

DENİZLİ'nin Sarayköy İlçesi Hisar Mahallesi'nde türbesi bulunan Selçuklu'nun büyük komutanlarından ve alperenlerinden Mecnun Bey'e ait tarihi sancak, koruma altına alınması, onarılması ve sergilenmesi amacıyla Sarayköy Belediyesi'ne teslim edildi.

Attuda Antik Kenti'nin de bulunduğu Sarayköy İlçesi'ne bağlı Hisar Mahallesi'nde türbesi bulunan Selçuklu komutanlarından Mecnun Bey'e ait olduğu, 1860'lı yıllarda Redif Taburu'nun kullandığı tahmin edilen tarihi sancak, Denizli'de balıkçılık yapan Rüştü Yaylalı ve Hisar Mahallesi Muhtarı Metin Yaylalı tarafından zarar görmemesi ve çalınmaması için muhafaza ediliyordu. Üzerinde Fetih Suresi bulunan, etrafında ise Arapça Allah, Muhammed, Ali, Hasan ve Hüseyin yazan ancak onarılması, sergilenmesi ve korunması için AK Partili Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş'e teslim edildi. Rüştü Yaylalı ve Muhtar Metin Yaylalı, türbede bulunan sancağı Özbaş'a teslim etti.

Belediye'ye getirilen sancağı inceleyen Başkan Özbaş, "Hisar, sadece antik çağlara değil Selçuklu ve Osmanlı Dönemleri'ne ait izlerin de fazlası ile görüldüğü, doğal güzellikleri ve tarihi zenginliği ile önemli bir turizm merkezi olmaya aday bir bölgemizdir. Bugün o zenginliğin önemli parçalarından bir tanesi yeniden canlandırılıyor. Ben, Anadolu'nun Müslümanlıkla hızlı ve doğru bir şekilde tanışmasını sağlayan, Selçuklu komutanlarından ve alperenlerinden Mecnun Bey'e ait olduğu tahmin edilen bu sancağı Belediyemizde görmekten dolayı çok mutlu ve onurluyum. Tarihimizin ve ecdadımızın bir emaneti olan bu kutlu sancağın günümüze ulaşmasından gurur duyuyorum. Üzerimize düşeni yerine getirecek, üniversitelerden hocalarımız ve uzman arkadaşlarımız ile temasa geçerek bu sancağın tarihini ve hikayesini araştıracak, fiziki restorasyonunu yapmaya gayret edeceğiz. Daha sonra da koruma altına alarak uygun bir yerde sergilenmesini sağlayacağız" dedi.

Sancağı teslim eden Rüştü Yaylalı ise "Başkanımızla birlikte tarihimize, emanetlerimize ve bu sancağımıza sahip çıkacağız. Sancağın restore edilerek gelecek nesillere taşınmasını sağlayacağız" diye konuştu.

Osman Nuri BOYACI/ DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!