Spor eğitimi onlara şifa olacak

Güncelleme Tarihi:

Spor eğitimi onlara şifa olacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2017 15:36

Spor eğitimi onlara şifa olacak

Haberin Devamı

DENİZLİ'de Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği arasında işbirliği protokolü imzalandı. Protokolle Toplum Ruh Sağlığı Merkezi (TRSM) ve AMATEM hastalarına spor eğitimi verilecek.

Protokol kapsamında TRSM ve AMATEM hastalarına Denizli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce eğitimci ve antrenör desteği sağlanacak, başta Hemsball olmak üzere spor eğitim ve kursları, spor müsabakaları, turnuvalar ve tanıtım faaliyetleri düzenlenecek. Genel Sekreterlik Makam Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen protokole Denizli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu ile Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Berna Öztürk katıldı.

ÖZTÜRK, "SPOR FAALİYETLERİ İLAÇ OLACAKTIR"

İmzalanan protokol hakkında bilgiler veren Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Berna Öztürk, "Protokol kapsamında, ruhsal bozukluğu olan hastaların ailesinden kopmadan ve sosyal ortamdan uzaklaşmadan tedavi ve rehabilitasyonu amaçlayan Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezleri'nde spor faaliyetleri uygulanacak. Ayrıca stres, kaygı, sinirsellik, korku, mutsuz olma gibi olumsuz etkileri azaltmayı amaçlıyoruz.  Alkol ve madde bağımlılığı sorunu yaşayan AMATEM hastalarına yönelik de uygulanacak spor faaliyetleri, hem hastaların sosyal yaşantısına sağlıklı ve tam şekilde dönmesi için  bir etkinlik hem de alkol ve madde bağımlılığına adeta bir ilaç olacaktır" dedi.

İBANOĞLU, "SPOR, ÖNEMLİ BİR REHABİLİTASYON ARACI"

Denizli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, sporun tedavi sürecindeki kişilere oldukça yaralı olacağını belirterek, "Sporun fiziksel, zihinsel ve ruhsal yararlarının yanında kötü ve zararlı alışkanlıklardan uzak durma noktasında da önemli bir rehabilitasyon aracıdır. Sportif faaliyetlerimizle birlikte hastalarımızın tedavi süreçlerinin daha iyi olacağını düşünüyorum" diye konuştu.

Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!