Spastik engelli Mert Can'ın hedefi üniversite

Güncelleme Tarihi:

Spastik engelli Mert Canın hedefi üniversite
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2017 14:35

Spastik engelli Mert Can'ın hedefi üniversite

Haberin Devamı

DENİZLİ'nin Sarayköy İlçesi'nde doğuştan spastik engelli 21 yaşındaki Mert Can Demir, okuma azmi ile açık öğretime yazılarak önce ortaokulu bitirdi, şimdi ise lise eğitimi devam ediyor. Demir, hedefinin üniversite mezunu olup, çalışarak, kendi harçlığını çıkarmak olduğunu söyledi..

AK Partili Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati  Özbaş ve eşi Esin Özbaş, Trafo Mahallesi'ndeki evlerinde ziyaret ettikleri  Mehmet Ali Demir (53), Fatma Demir (42), çocukları Mehmet Can Demir (26) ve spastik engelli Mert Can Demir ile iftarını açtı. Başkan Özbaş, doğuştan spastik engelli Mert Can Demir ile sohbet etti. Demir, spastik engelli olmasına rağmen açık öğretimden ortaokulu bitirdiğini, liseye devam ettiğini söyleyerek hedefinin üniversiteyi kazanarak eğitimimi en üst düzeye çıkarmak olduğunu söyledi. Anne Fatma Demir, oğlunun sınavlara üç gözlemci ile girdiğini belirtip, "Oğlum sınava girerken 3 gözlemci ile birlikte giriyor. Bir gözlemci soruları okuyor, diğeri işaretliyor bir diğeri ise gözlem yapıyor. Mert Can 6. sınıftayken yaşı büyük olduğu için okuldan ayrılmak zorunda kaldı. Okuldan ayrılış Mert Can'ı çok üzdü, çok yıktı. Çünkü arkadaşlarını, okulunu çok seviyordu. Mert Can okumayı bırakmadı. Açık öğretime yazılarak ortaokul diplomasını aldı. Şimdi lise eğitimi alıyor. İnşallah hedefindeki üniversiteyi de kazanacak benim oğlum. Buna inanıyorum" diye konuştu.

Mert Can Demir de hedefinin üniversite mezunu olup, çalışarak, kendi harçlığını çıkarmak olduğunu söyledi.

Mert Can Demir'in azmi karşısında büyük gurur duyduğunu ve birçok engelli vatandaşa umut olacağını ifade eden Başkan Özbaş, "Hayata karşı büyük bir azim sergileyen Mert Can kardeşim ise o güzel hayat hikayelerin birini temsil ediyor artık. Spastik engelli oluşunu hayatına dahil etmemiş, azimle okumaya devam etmiş. Mert Can kardeşimi kutlarım. Hayatında başarılar dilerken asla onu yalnız bırakmayacağımızı da sözlerime eklemek istiyorum" diye konuştu.

Mert Can Demir'in ilkokulu devlet okulunda okuduğu 4+4+4 Eğitim Sistemi'ne geçilince yaşı büyük olduğu için ortaokula devam edemeyip, açık öğretime kayıt yaptırdığı öğrenildi.

Hasan ARSLAN / SARAYKÖY (Denizli), (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!