Şehit aileleri ve gazilere gezi jesti

Güncelleme Tarihi:

Şehit aileleri ve gazilere gezi jesti
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2017 17:38

Şehit aileleri ve gazilere gezi jesti

Haberin Devamı

DENİZLİ'nin Pamukkale Belediyesi, şehit yakınları ile gaziler için Bursa ve İstanbul gezisi düzenledi. 200 şehit yakını ve gazi, Bursa'nın ve İstanbul'un tarihi ve kültürel yerlerini gezip moral buldu.

Pamukkale Belediyesi kültürel etkinlikler kapsamında şehit yakınları ve gaziler için Bursa ve Çanakkale gezisi düzenledi. 200 şehit yakını ve gazisi iki gün süren gezide, Bursa ve İstanbul'un tarihi ve turistik yerlerini gezdi. Gezi kapsamında şehit yakınları ve gaziler, Bursa'da Ulu Cami, Osman Gazi, Orhan Gazi ve Yeşil Türbe'yi, Osmanlı Devleti'nin ilk tophanesi ziyaret etti. Şehit yakınları ve gaziler, İstanbul gezisinde de Eyüp Sultan Türbesi, Sultan Ahmet Camisi, 1453 Panaroma Müzesi, İstanbul'u ve Haliç'i kuşbakışı gören Pierre Loti Tepesi'ni gezdi, tekne gezisiyle boğaz turu yaptı.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Denizli Şube Başkanı Hamdi Helvacılar gezi için teşekkür ederken, Pamukkale Belediye Başkanı AK Partili Hüseyin Gürlesin, "Bu vatan uğruna canlarını hiçe sayan kardeşlerimize, onların geride bıraktıkları sevdiklerine, ailelerine destek olmak bizlerin görevidir. Bu kapsamda gazilerimizi ve şehit ailelerimizi Bursa ve İstanbul'a gönderdik. Bizler için hem Bursa hem de İstanbul'un çok büyük bir değeri var. Pamukkale Belediyesi olarak bizler için çok önemli olan ve vatanı, milleti, bayrağı için canını ortaya koyan gazilerimizi ve şehit ailelerimizin gönüllerine değmek istiyoruz. Şehit ailelerimizin ve gazilerimin yüzlerinin bir nebze de olsa güldürebilmek adına düzenlediğimiz bu geziyi düzenlemekten dolayı büyük bir mutluluk içindeyiz" dedi.

Osman Nuri BOYACI/ DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!