Şehir içi trafiği rahatlatacak proje bitti

Güncelleme Tarihi:

Şehir içi trafiği rahatlatacak proje bitti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2017 17:36

Şehir içi trafiği rahatlatacak proje bitti

Haberin Devamı

DENİZLİ Büyükşehir Belediyesi'nin çevre yolu ulaşım alanında yaptığı yatırımların en önemli adımlarından birisi olan Bozburun Köprülü Kavşağı ve yeni çevre yolu projesi tamamlandı. Bozburun Köprülü Kavşağı ve çevre yolu projesi ile İzmir yolu, Ankara yoluna bağlanarak Denizli'nin şehir içi trafiği rahat bir nefes alacak.

Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin kentin içindeki şehirlerarası ulaşımını rahatlatacak yatırımlarından olan Ankara-İzmir çevreyolu üzerinde yapılan Bozburun Köprülü Kavşağı ve yeni çevre yolu tamamlandı. Bu kapsamda inşa edilen Bozburun Köprülü Kavşağı'ndaki köprü uzunluğu 45 metre, genişliği ise 25 metre olarak yapıldı. 12 metre genişliğinde iki şeritli yolun bulunduğu Bozburun Köprülü Kavşağı bağlantı yolları ile beraber 900 metre olarak yapıldı. Yapımı hızla devam eden Hal Köprülü Kavşağı ve Üçler'deki 50 metre genişliğindeki çevre yoluna bağlanacak olan Bozburun Köprülü Kavşağı ve yeni çevre yolu, Üçgen bölgesindeki trafiği rahatlatacak. Projenin tamamlanması ile birlikte Bozburun Mahallesi'nin dar sokaklarındaki trafik yoğunluğu azalarak, mahalle içerisinde yaşanacak olası kazalarında önüne geçilecek.

Ulaşım alanında yapılan yatırımların hizmete girmeye devam ettiğini belirten Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Osman Zolan, "Bozburun Köprülü Kavşağı'nı tamamlayarak, vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Ulaşım alanında yaptığımız yatırımların içerisinde Bozburun Köprülü Kavşağı önemli bir yer tutuyor. Ankara - İzmir Çevreyolunun şehir merkezi ile bağlantısını sağladığımız nokta burası olacak. Bu yolun devamında İzmir yolu üzerinde sona yaklaştığımız Hal Köprülü Kavşağı projesi ile Üçler de yapımı devam eden ve Denizli'nin yeni çevre yolu olacak 50 metre genişliğindeki çevre yolumuza bağlayarak, şehir merkezinde trafik yoğunluğunu azaltmayı amaçlıyoruz" dedi.

Ramazan ÇETİN / DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!